Sfaturi de la un reporter // Cum să te pregătești pentru un nou an școlar?


an școlar nou cum te pregatesti

Mai sunt câteva zile până când începe un nou an școlar, unul mai diferit din câte se pare. Fie că vei avea lecții de la distanță sau nu, aceste sfaturi ți se potrivesc. În continuare îți prezentăm cel mai eficient mod pentru a fi pregătit de un nou an școlar.

1. Revizuiește materia de anul trecut

După o vacanță așa mare, lucrurile învățate la școală pot fi într-adevăr uitate. Un sfat pe care ți-l oferim este să revizuiești câte puțin din materia învățată. Te va ajuta să fii cel mai bine pregătit la primele lecții!

2. Fă-ți un program                

Că să fii mai organizat poți folosi aplicația Google Calendar unde îți poți programa întreagă zi, scrie task-urile pe care trebuie să le îndeplinești și multe altele. Astfel vei ști din timp când ai orele de dans și pe ce dată ai următorul test la matematică!

Want to know how to start a bullet journal for school? Get bullet journal school ideas here. Use these layouts as inspiration for your bullet journal setup. Track assignments, homework and grades with these tracker spreads. Layouts for your semester timetable schedule in 2019, 2020 and beyond! Weekly spread and monthly spread ideas to help you study. Much more customizable than a planner, choose a theme that works for you.

3. Spațiul de lucru

Locul unde îți faci temele, înveți îți afectează într-o oarecare măsură procesul de învățare. Menține acest spațiu cât mai curat și cât mai organizat.

4. Treci peste materia de anul acesta

Dacă ai ceva mai mult timp liber poți să treci peste manualele de anul acesta. Astfel vei fi pregătit pentru ,,obstacolele” care te așteaptă.      

5. Lecții online

Dacă școala ta a optat și pentru metoda de învățare la distanță atunci ar fi timpul să îți verifici aplicațiile pe care le vei folosi, dar și dispozitivele. Dacă vei folosi o aplicație pentru prima dată, atunci ar fi bine să o explorezi puțin.

6. Scopurile pentru acest an

La începutul anului notează-ți pe o foaie scopurile pe care îți dorești să le atingi în acest an. Fie că vrei să iei o notă mai mare la fizică sau să dai examenele cu brio! Notează-le și pune foaia la vedere că în fiecare zi să te motiveze.

Nu în ultimul rând, Youth.md, îți dorește un an școlar cât mai memorabil, doar note bune și multe cunoștințe! Cum ți s-a părut acest articol? Așteptăm răspunsul tău pe pagina noastră de Facebook și Instagram. Pentru a fi la curent cu toate oportunitățile ne poți urmări și pe Telegram!

Reporter Youth.md: Besedovschi Cătălina

Previous Voluntariat pentru tineri: Devino parte a Rețelei Educatorilor de la Egal la Egal
Next „Acasă toți sunt egali” - campanie socială despre egalitatea de gen
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *