Reprezinți un ONG? Devino parte a Consiliului Național al Tineretului din Moldova


Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) dă start procesului de selectare a organizațiilor din Republica Moldova care doresc să adere ca organizație membră la CNTM. Cererile și dosarele de aderare ale participanților se vor analiza în cadrul Adunării Generale din data de 11 Decembrie 2021.

Beneficiile unei organizaţii de tineret pentru a deveni organizaţie membră a CNTM:

 • Participarea  la  activităţile  CNTM şi ale platformelor internaţionale (Forumul European de Tineret, Consiliile Naționale de Tineret din regiunea euroasiatică etc.) şi naţionale (Consiliul Naţional pentru Participare, Platforma Naţională a Forumului Societății Civile din Parteneriatului Estic, Coaliţia pentru Alegeri Libere şi Corecte, etc.) unde CNTM este parte
 • Beneficiază de informații cu privire la politica de tineret din țară şi din Europa,  şi are posibilitatea să participe  în  elaborarea, implementarea şi monitorizarea acesteia, ținând cont de expertiza acesteia fiind delegat în calitate de membru în diverse grupuri de lucru la nivel național dar și internațional .
 • Deleagă şi poate deveni membru în organele de conducere a CNTM, precum şi grupurile de lucru ale CNTM şi platformele din care face parte CNTM-ul.
 • Are acces la cele mai actuale oportunităţi de finanţare din domeniul de tineret, precum și beneficiază din proiectele și parteneriatele pe care le construiește CNTM.
 • Realizează schimb de experiență pentru a putea transmite şi învăţa din know-how-ul celorlalte organizații membre, etc.

Dacă ești reprezentant al unei organizații de tineret și vrei să devii membru al Consiliului Național al Tineretului din Moldova, atunci înregistrează-te acum, nu ezita!

Cerințe de bază față de candidați:

 • Să fie organizație necomercială (ONG) în care tinerii constituie cel puţin 2/3 din numărul de membri şi din componenţa organelor de conducere și ale cărei scopuri statutare sunt orientate spre dezvoltarea personalităţii tinerilor şi integrarea lor în viaţa publică;
 • Să aibă o reputație ireproșabilă și militează pentru valorile privind drepturile omului, transparență, bună guvernare, etc. 

Dosarul candidaților trebuie să conțină după cum urmează:

 • Copia Certificatului de înregistrare şi a Statutului;
 • Lista fondatorilor;
 • Extrasul din procesul-verbal al şedinţei în cadrul căreia s-a decis aderarea la CNTM.
 • Raport de activitate pentru anul financiar precedent celui de aderare, care să conţină informaţii cu privire la adresa juridică şi a sediului, numărul de membri, resurse  umane şi tehnice, activităţi desfăşurate, persoanele de contact, precum şi alte date necesare.

Dosarele pot fi depuse până la data de 7 decembrie 2021 în formă electronică la adresa cntm.corespondenta@gmail.com, sau fizic în ziua Adunării Generale. 

Sursa: cntm.md

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Campania „16 zile de Activism Împotriva Violenței în Bază de Gen” ajunge și la Cahul!
Next Curs internațional „10 paşi în combaterea bullying -ului”
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × one =