Retrăiește copilăria și amintește-ți de desenele animate preferate


Desenele animate au jucat un rol important în formarea comportamentului cât și felului de a vorbi al persoanei de astăzi, încercând s-o îndrume pe calea cea dreaptă.

Copii anilor ‘90 au avut o copilărie magică, creată de către cele mai năstrușnice și hazlii personaje animate văzute până acum. Cu toții știm că unul dintre primele contacte al unui copil cu lumea de afară se realizează prin intermediul desenelor animate care la rândul lor ajung să ne îndrume prin viață datorită sfaturilor folositoare și ajutătoare.

Deseori povestea unui personaj pe care ajungi să-l iubești cu tot sufletul să-l admiri încă de la o vârstă fragedă, poate deveni mai valoroasă decât o lecție predată la școală sau de către părinți.

Cum au apărut desenele animate?

În anul 1888, Emile Reynaud realizează ceea ce se numea teatrul optic, unde desenele animate reprezentau faze ale mișcării unor personaje din desenele animate care exprimau scurte povestioare, sunt făcute pe o bandă transparentă cu perforații.

Proiecția se făcea cu ajutorul unei lanterne magice ca sursă de lumină, iar transportul sacadat care asigura proiecția cadru cu cadru pentru scurt timp era făcută cu ajutorul unei rame cu dinți (grifă). Deci putem spune că filmul de animație a anticipat filmul cu imagini reale din mediul înconjurător și cel cu personaje (oameni sau animale).

Și totuși dacă dorești să-ți amintești de gustul copilăriei cât și de farmecul acesteia, citește mai departe!

Nu, pogodi!

Nu, pogodi! Este un serial de animație rusesc produs de Soiuzmultfilm. Acesta a fost creat în 1969 și a devenit un serial animat popular în Uniunea Sovietică, fiind apreciat de majoritatea copiilor care-l vizionau.

Serialul prezintă aventurile comice ale unui lup răutăcios și încrezut în propria persoană, care încearcă din răsputeri să prindă un iepure destul de inteligent care îi pune bețe în roate. Pe parcursul desenului apar și alte personaje care, de obicei, îl ajută pe iepure sau intervin în planurile lupului: acestea sunt purcei, păsări, uneori chiar și oameni. 

Țestoasele Ninja

Țestoasele Ninja sunt o echipă ficțională formată din patru țestoase adolescente antropomorfe; care au fost instruite de către senseiul lor șobolan în arta ninjutsu și care i-a numit după patru artiști renascentiști. De la casa lor din sistemul de canalizare pluvial din New York City, se luptă cu criminali mărunți care încearcă să acapareze omenire prin planurile lor diabolice.

Toate acestea au loc departe de ochii societății în mare parte. Personajele au apărut inițial în cărțile de benzi desenate înainte de a se elibera licențe pentru a fi folosite ca jucării; în desenele animate, jocuri video, filme și alte produse.

Scooby-Doo, unde ești tu?

Scooby-Doo unde ești tu? este prima serie din franciza Scooby-Doo creată de William Hanna și Joseph Barbera, care a fost difuzată pentru prima dată în Statele Unite ale Americii în fiecare sâmbătă începând cu data de 13 septembrie 1969.

Seria se bazează pe un grup de personaje, formate din patru adolescenți care călătoresc într-o camionetă numită “Mașina Misterelor”, rezolvând misterele care implică mai multe legende locale. În acest fel, ei descoperă că făptuitorul este aproape invariabil o persoană deghizată care încearcă să exploateze legenda pentru un câștig personal.

Maria Mirabela

Maria Mirabela un film româno-sovietic din 1981, regizat de Ion Popescu-Gopo, în care sunt combinate jocul viu al actorilor și desenele animate cu participarea compozitorului Eugen Doga, a poetului Grigore Vieru și a unor interpreți cunoscuți de estradă din România și URSS.

Alături de personajele interpretate de actori, în acest film apar și trei personaje animate: Oache, Scăpărici și Omide, care simbolizează cele trei elemente vitale ale naturii: apa, focul și aerul, fără de care nu există viață pe pământ.

Reporter Youth.md: Ciutac Evelina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Webinar: Bunăstarea emoțională în timpul crizei covid-19
Next De Ziua Europei Orchestra Națională de Tineret a Moldovei susține un concert unic
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − 10 =