Rețeaua EU4Youth Alumni Network


Uniunea Europeană este dedicată dezvoltării spiritului de conducere și a spiritului antreprenorial în rândul tinerilor printr-o varietate de acțiuni, inclusiv prin consolidarea capacităților, burse, sprijin pentru dialogul politic, precum și prin acordarea de granturi organizațiilor active în aceste domenii. Programul EU4Youth este unul dintre principalele vehicule ale acestui sprijin acordat tinerilor din regiunea Parteneriatului estic.

Proiectul EU4 Youth Alumni Network a găzduit recent activitatea “IdeaLab”, oferind o platformă pentru tinerii din Moldova pentru a face schimb de idei, a crea rețele și a participa la diverse instruiri. Evenimentul a avut loc la Tbilisi, Georgia, în perioada 18-22 ianuarie și a fost organizat de o echipă de tineri moldoveni motivați și entuziaști. Cursurile au fost susținute de formatori experimentați din diferite țări, inclusiv Spania, Georgia, Germania și Moldova, oferind participanților o experiență de învățare diversă și îmbogățitoare.

“IdeaLab” a fost un punct de pornire pentru inițiativele de start-up din cadrul proiectului și a oferit un spațiu în care tinerii au putut să-și împărtășească experiențele, să învețe unii de la alții și să dobândească cele mai bune practici pentru implementarea propriilor inițiative. Evenimentul a favorizat un mediu de colaborare și de susținere, în care tinerii au putut să se conecteze și să se dezvolte atât pe plan personal, cât și profesional. În general, activitatea “IdeaLab” a fost o oportunitate valoroasă pentru tinerii moldoveni participanți de a-și dezvolta abilitățile, de a-și extinde rețeaua de contacte și de a face primii pași pentru a da viață ideilor lor inovatoare.

Principalele activități ce au avut loc la IdeaLab au fost dezvoltarea inițiativelor participanților la proiect. Acest fapt a presupus mai multe sesiuni de formare unde cei peste 60 de Alumni au învățat tehnici de grup management, dezvoltare a inițiativelor, project management și project-deleopmnet. Iar după fiecare astfel de sesiune de formare, toate abilitățile teoretice căpătate au fost puse în practică pentru a dezvolta conceptelor inițiativelor individuale ale participanților, atât cât și dezvoltarea bugetelor necesare.

Fiecare dintre cele 15 persoane din Moldova care fac parte din EU4Youth Alumni Network se află actualmente în procesul de implementare al inițiativelor create, fiecare Alumni coordonând un grup de cel puțin 10 oameni, deci putem afirma cu certitudine că un număr minim de 150 de persoane vor beneficia datorită inițiativei EU4Youth Alumni Network.

Rețeaua EU4Youth Alumni Network este gestionată de proiectul de coordonare și sprijin EU4Youth, în strânsă cooperare cu SALTO Europa de Est și Caucaz și cu rețeaua sa de centre de informare pentru Erasmus+ Tineret în acțiune și Corpul european de solidaritate, precum și cu proiectul EU Neighbours East.

În calitate de tânăr, există mai multe modalități prin care puteți participa și contribui la rețeaua de Alumni EU4Youth:

Rămâneți în contact: Rămâneți în legătură cu Rețeaua de Alumni EU4Youth, alăturându-vă grupurilor lor de socializare sau participând la evenimentele lor. Acest lucru vă va ajuta să fiți la curent cu cele mai recente oportunități și să vă conectați cu alți tineri care au interese similare.

Împărtășiți-vă experiențele: Împărtășiți-vă experiențele legate de programul EU4Youth și modul în care acesta v-a ajutat în dezvoltarea personală și profesională. Experiențele dumneavoastră pot inspira și motiva alți tineri să participe la program.

Luați parte la activități: Participați la activitățile organizate de rețeaua de Alumni EU4Youth, cum ar fi ateliere de lucru, sesiuni de formare și evenimente. Aceste activități vă pot ajuta să dobândiți noi competențe, să cunoașteți oameni noi și să contribuiți la dezvoltarea comunității dumneavoastră.Faceți voluntariat: Puteți să vă oferiți voluntar timpul și competențele pentru a sprijini programul EU4Youth și Rețeaua Alumni. Acest lucru ar putea implica organizarea de evenimente, sprijinirea altor Alumni sau oferirea de mentorat tinerilor interesați să participe la program.

Oferiți feedback: Oferiți feedback cu privire la programul EU4Youth și la rețeaua Alumni pentru a contribui la îmbunătățirea programului și pentru a vă asigura că acesta răspunde nevoilor tinerilor.

Participând la Rețeaua de Alumni EU4Youth, puteți ajuta la modelarea viitorului programului și contribui la dezvoltarea comunității dumneavoastră.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Storytelling with Lilia Kim: Human brain & the narratives
Next Global Youth Service Day 2023
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − one =