#1 Află povestea unei tinere care a ales să practice fotbalul


”Fotbalul este un sport pentru băieți!” Așa ne-am obișnuit să auzim vehiculându-se în societate. Dar oare este adevărată această afirmație? Avem astăzi exemple care sfidează cu mult curaj și ambiție acest stereotip, și se bucură de rezultate frumoase practicând fotbalul.

Una dintre domnișoarele care a ales drept hobby fotbalul este Bianca Drăguță. Bianca este o tânără originară din Chișinău, care și-a început cariera de fotbalistă la vârsta de 12 ani. Practică sportul la Liceul Teoretic cu Profil Sportiv din capitală. ”Până a începe să practic fotbalul la școală, jucam meciuri doar cu băieții din ogradă. Nu am știut de existența echipelor de fete.”

Pasiunea pentru acest joc de echipă i-a fost stârnită de concurența dintre ea și fratele ei mai mare cu care obinuia să joace. Astfel, perfecționându-și tehnica, a ajuns de la poziția de portar la cea de mijlocaș de centru.

Bianca a fost mereu încurajată de cei dragi să își urmeze visul. Vis care ar părea banal pentru unii, însă pentru tânăra noastră este o activitate pe care o realizeză cu mare plăcere. ”Părinții nu au fost mirați când le-am spus că mi-ar plăcea să joc fotbal. Mai practicasem și judo anterior, un sport rar preferat de fete”, afimă Bianca.

Ceea ce ține de atitudinea băieților față de hobby-ul Biancăi, susține că nu a fost niciodată considerată incapabilă să joace acest gen de sport din motiv că ar fi fată. ”Nu am jucat niciodată într-o echipă de fotbal de băieți, dar am avut meciuri cu prietenii și colegii de clasă. Nu m-am simțit niciodată discriminată, din contra am fost mereu un jucător dorit în echipă.”

Un sport solicitant precum fotbalul presupune din păcate și momente mai puțin plăcute. Traumele și accidentările grave sunt piedici destul de mari pentru un sportiv de performanță. Bianca a reușit să treacă cu brio preste aceste clipe dificile. A afirmat că la momentul actual cea mai mare confruntare este să combine sportul  cu studiile.

Chiar dacă și-a început cariera de sportiv în R.M , Bianca este sigură că pentru a obține rezultatele la care visează trebuie să își continue studiile în această sferă peste hotare. ”Este practic imposibil să-ți faci o carieră de succes în Moldova, deoarece investițiile în acest domeniu sunt foarte puține, din păcate. Rămânând aici în calitate de jucător nu mi-aș putea asigura existența doar din din sport. Iată de ce cu siguranță aș dori să mă perfecționez peste hotare.”

Iar în final, tânăra sportivă oferă câteva sfaturi pentru domnișoarele care ar dori să demonstreze că și fetele pot juca fotbal, și o pot face chiar foarte bine.

În sport este nevoie de multă tărie de caracter. Teama că vei fi judecată nu ar trebui să reprezinte o barieră în atingerea scopurilor tale. Trebuie doar să îți urmezi visul!”

Noi îi dorim mult succes Biancăi să își creeze cariera la care visează și să ducă faima Moldovei pe întreg mapamondul. Iar voi fiți cu ochii pe echipa Youth.md care vă pregătește alte istorii impresionante ale tinerilor care au curajul să își realizeze pasiunile!

Reporter: Adelina Micleusanu

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cunoaşte ce reprezintă și care este misiunea ANOFM
Next Campania #casăștii continuă activitatea și la IPLT "Ginta Latină"
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − ten =