Republica Moldova a obținut locul II la Concursul internațional de Științe și Inginerie „Intel ISEF”

premianti, competitie internaţională, Intel ISEF

În perioada 13-19 mai 2018, în Pittsburgh, Pennsylvania, SUA, s-a desfăşurat Concursul internațional de Științe și Inginerie „Intel ISEF”, la care au participat peste 1750 de elevi din cca 80 de ţări ale lumii, inclusiv toate statele SUA.

În cadrul celei mai grandioase și prestigioase competiții internaționale de științe pentru elevii din învățământul general, au fost prezentate aproximativ 1500 de proiecte de cercetare.

Din partea Republicii Moldova la acest concurs au participat trei elevi, care au fost selectați în cadrul etapei republicane „Mold SEF”, desfășurate în anul curent.

Elevul Chiriţa Sandu, Liceul Tehnologic Resurse Educaţionale și Training Tehnologic „B. Z. Herţli”, mun. Chişinău, a participat în concurs cu proiectul „A Novel Approach to Call Quality Assessment Using Sequential Neural Networks”, iar elevii Mitioglo Artemie și Mitioglo Vladislav, Instituţia Privată de Învăţământ Liceul Teoretic „Orizont”, mun. Chişinău, au participat cu proiectul „Combating air polution with the help of nanotechnology”.

 Chiriţa Sandu a obţinut locul II în cadrul competiţiei.
Amintim că anterior tânărul a primit Premiul special.

                                       

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția  Națională pentru Curriculum şi Evaluare adresează felicitări participanților, profesorilor, părinților și le dorește succese în continuare.

Previous Vezi cine sunt premianţii Concursului național de eseuri ,,Holocaust: istorie și lecții de viață”
Next 68 de tineri din Ocnița, Basarabeasca, UTA Găgăuzia și Chișinău informați despre procesul de advocacy
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *