Instituția din care faci parte poate participa la programul The Fulbright Specialist Program 2020

Program internațional de cercetare

Program internațional

Instituția din care faci parte poate participa la programul The Fulbright Specialist Program 2020. Proiect internațional pentru tineri: organizațiile non-guvernamentale sau alte instituții academice și de cercetare pot participa la programul internațional Fulbright până pe data de 30 decembrie 2019.

Instituțiile pot să-și consolideze conexiuni internaționale cu alte organizații, fiind îndrumați de specialiști din SUA. Programul de specialitate Fulbright aduce împreună cadre universitare și profesioniști din SUA pentru a-și împărtăși experiența, a consolida legăturile instituționale, a-și perfecționa abilitățile, a dobândi experiență internațională și a afla despre alte culturi.

Instituția din care faci parte poate participa la programul The Fulbright Specialist Program 2020. Instituțiile care pot fi eligibile pentru a solicita un specialist Fulbright sunt:

– Instituții de învățământ superior

– Instituții guvernamentale (ministere sau agenții, instanțe, organe parlamentare sau congrese)

– Instituții culturale (conservatorii, muzee etc.)

– Organizații non-guvernamentale

– Instituții medicale (organizații de sănătate publică, spitale didactice etc.)

Activitățile proiectului includ:

Desfășurarea unui seminar sau a unui atelier, consultanță privind dezvoltarea instituției, elaborarea de programe și materiale academice sau de formare, prelegeri la nivel de absolvent sau de licență, efectuarea evaluărilor instituțiilor la moment și cum pot fi îmbunătățite .

Pentru 2020 domeniile prioritare sunt:

– Administrarea afacerilor și crearea de locuri de muncă,

– Cyber ​​Security și IT,

– Antreprenoriat,

– Reacție la dezastre,

– Alfabetizarea mass-media / combaterea dezinformării,

– Administrația publică, 

– STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică).

Detalii despre program:

Pe măsură ce câmpurile prioritare suplimentare apar pe parcursul anului, poate fi disponibilă finanțare suplimentară pentru proiectele din aceste zone.

Durata unui proiect de specialitate Fulbright trebuie să fie de minimum 14 zile și de maximum 42 de zile, inclusiv zile de călătorie și weekenduri. Proiectele ar trebui să aibă o dată de început nu mai devreme de 1 ianuarie 2020 și trebuie finalizate până la sfârșitul zilei de 30 septembrie 2021.

Rețineți că acest program necesită contribuții din partea instituției gazdă prin furnizarea de cazare, masă și cheltuieli de transport local pentru specialist.

Dacă instituția este interesată să găzduiască un specialist Fulbright, trebuie să consultați eligibilitatea la acest link.

Pentru alte întrebări și informații consultați acest link.

Doritorii să aplice trebuie să trimită cererea prin portalul de proiect online până la 30 decembrie 2019.

Alte evenimente din Chișinău pentru tineri găsești pe platforma Youth.md.

Acest articol a fost adăugat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Previous S-a dat startul depunerii cererilor pentru Premii Europene 2020
Next Eveniment social în cadrul săptămânii educației internaționale: Jeopardy Game.
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *