Descoperă cele mai noi cercetări explicate pe înțelesul tinerilor la Expoziția Științifică ScienceIsWonderful!


Expoziția Științifică pentru tineri

Încetinirea încălzirii globale, îmbunătățirea orașelor noastre, prevenirea foamei și secetei, combaterea cancerului.. Este doar parte a subiectelor pe care școlile, tinerii, cetățenii și părțile interesate le vor descoperi prin ScienceIsWonderful – expoziția științifică gratuită care aduce lumea științei pentru public.

Expoziția Științifică ScienceIsWonderful! va prezenta o serie de activități online amuzante, educaționale, care îi introduc pe vizitatori la cercetările de ultimă oră care se desfășoară în toată Europa și în restul lumii. Expoziția și-a stabilit o reputație ca un eveniment major, care introduce publicul în știința de mâine.

Anul acesta, evenimentul va fi deschis școlilor și publicului din întreaga Europă printr-o platformă online dedicată, unde vor putea să se întâlnească și să discute cu cercetătorii, să le pună întrebări, să facă propriile experimente științifice, să joace jocuri și să urmărească o serie de activități online în diferite limbi. 

Participanții pot descoperi microbii care ne fac mâncarea mai gustoasă, pot face o călătorie subacvatică pentru a experimenta moștenirea noastră culturală, pentru a descoperi o metodă de a transforma deșeurile în materiale și opere de artă minunate – și multe alte minuni științifice care au un impact direct asupra vieții noastre de zi cu zi. Evenimentul emblematic poate chiar să inspire vizitatorii – tineri și bătrâni deopotrivă – să se apuce de o carieră interesantă și plină de știință!

Ce vei cunoaște la acest eveniment?

Evenimentul va evidenția 40 de proiecte de cercetare finanțate de Uniunea Europeană care influențează viața cetățenilor. Aceste proiecte abordează dezvoltarea de soluții pentru criza COVID-19 și urmările acesteia, precum și prioritățile care stau la baza eforturilor de recuperare la nivel european și global – cum ar fi Acordul Verde European.

Expoziția științifică online va avea loc între 22 și 24 septembrie 2020 și face parte din Zilele Europene ale Cercetării și Inovării.

Pentru informații suplimentare, despre cum poți participa la eveniment, accesează acest link.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente recente, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Alătură-te participanților din întreaga lume la Forumul Global pentru Democrație
Next Descoperă prin intermediul unei călătorii virtuale câteva locuri în care poate fi observată aurora boreală!
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − 12 =