Programul de Instruire „Ai dreptul să cunoști. Cunoaște-ți drepturile!”


Completați formularul de înregistrare până pe data de 27 iunie, orele 18:00:
https://forms.gle/Xbv1DU29U55i9qiE6 Confirmarea prezenței se va face în mod obligatoriu.

America House Chișinău te invită să participi la Programul de instruire „Ai dreptul să cunoști – Cunoaște-ți drepturile!” care se va desfășura timp de 5 zile, în perioada 29 iunie – 3 iulie 2021, în regim online, în intervalul de timp 17:00 – 18:30. Numărul de locuri disponibile: 25.

Cine poate participa? Sunt invitați tineri cu vârsta cuprinsă între 17 și 21 de ani interesați de aspectele legate de Drepturile Omului.

Programul va fi livrat în parteneriat cu “MilleniuM” Training and Development Institute și are drept scop informarea tinerilor despre Declarația Universală a Drepturilor Omului. Prin activitățile care urmează a fi realizate, ne propunem să creștem gradul de sensibilizare a tinerilor cu privire la respectarea drepturilor omului, demnitatea umană, și desigur să creștem gradul de respect pentru cei din jur și opiniile lor, solidaritatea și respectul pentru diversitate.

Pe parcursul programului, care se va desfășura pe parcursul a 5 sesiuni online, participanții vor fi implicați în activități non-formale în domeniul drepturilor omului, astfel încât procesul de învățare să fie bazat nu doar pe livrare de conținut, dar și pe interacțiune, comunicare, descoperire, gândire critică și cu accent pe dezvoltarea atitudinii pozitive. În cadrul programului tinerii vor cunoaște mai aprofundat drepturile și libertățile fundamentale ale omului, rolul drepturilor omului și dimensiunea acestora în propria viață, în viața comunităților și în viața altor oameni din întreaga lume.

Activitățile online vor fi facilitate de trainerii Isaicul Alexandra și Cîrhană Vitalie. Isaicul Alexandra este trainer și facilitator în domeniul educației non-formale, educației pentru drepturile omului și planificarea carierei, iar Cîrhană Vitalie este formator senior cu o experiență amplă în domeniul tineretului, educației non-formale, drepturilor omului, este trainer de formatori și autor al Programului “Cursul de lungă durată în Formare de Formatori” , care vizează îmbunătățirea calității educației non-formale în domeniul tineretului din Moldova.

La final de program, participanții vor prezenta un produs digital la alegere, care va desfășura un aspect legat de Drepturilor Omului și lucrurile noi studiate în cadrul programului: un poster, un referat, o carte digitală, un discurs argumentat, un eseu, un portofoliu, un filmuleț, etc.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Webinar: Strengthening Independent Media and Media Literacy in Moldova
Next Webinar: Cum are Loc Dublarea Serialelor și a Emisiunilor Străine?
Centrul Cultural America House
About the author

Centrul Cultural America House

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + sixteen =