Învață mai multe despre principiile de securitate umană la un curs online


școala de securitate umană ediția 2020

Concurs de selectare a participanților/ participantelor pentru Școala de Securitate NATO, ediția 2020.

Centrul de Informare și Documentare privind NATO din Republica Moldova (CID NATO) este o organizație non-guvernamentală ce promovează în beneficiul public valorile și principiile euro-atlantice și sprijină cooperarea dintre Republica Moldova și Alianța Nord-Atlantică (pentru mai multe informații despre noi, accesați pagina noastră web – https://infocenter.md/).

În perioada iulie – decembrie 2020, CID NATO, cu suportul financiar al Diviziei de Diplomație Publică a NATO, implementează proiectul Școala de Securitate NATO”, destinat studenților și studentelor din anul 2, 3 și 4 – licență și anul 1 și 2 – masterat, care manifestă interes în securitate națională și internațională, politică, economică și socială, dar și sunt interesați de activitățile NATO în Moldova și pe plan internațional.

Proiectul „Școala de Securitate NATO” își propune să dezvolte cultura de securitate a tinerilor și tinerelor prin abordarea subiectelor precum:

  • Securitatea națională și mediul de securitate;
  • Politica de securitate a NATO: Structura instituțională și mecanisme de funcționare, și Contracararea riscurilor și amenințărilor; S
  • istemul național de securitate și apărare: misiunii și mecanisme de colaborare;
  • Dreptul internațional și reglementarea conflictelor;
  • Perspective de colaborare ale NATO și Republica Moldova în mediul actual de securitate.

Activitățile vor avea loc în perioada 15 Septembrie – 15 Noiembrie.

Programul de instruiri, se va desfășura în 3 etape:

  • Prima etapă: Pe parcursul a 6 săptămâni, participanților le vor fi expediate 5 prelegeri video înregistrate prealabil, care vor fi urmate de 5 seminare cu experții din cadrul mediului academic, organizațiilor non-guvernamentale, instituțiilor de stat și corpului diplomatic. Participanții vor fi împărțiți în 5 echipe care vor fi însărcinate să elaboreze lucrări de curs, fiind ghidate de experți.
  • A doua etapă: Vor urma 2 zile de discuții și mese rotunde cu participarea invitaților din instituțiile statului, societatea civilă, ambasade și organizații internaționale.
  • Etapa a treia: În dependență de cum va evolua situația epidemiologică, CID NATO va organiza online sau offline Conferința pentru Securitate, unde va fi invitat un public mai numeros, format din studenți din diferite universități. Subiectele care vor fi tratate vor fi legate de securitatea umană.

La sfârșit de proiect, participanții urmează să fie premiați.

Doritorii de a participa la Școala de Securitate NATO sunt rugați să completeze formularul de aplicare până la data de 20 august,
link aici.

Pentru informații adiționale, contactați la adresa info@infocenter.md sau tel. + 373 22 244 080/ +373 79 305 851.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous [Interviu] Fă cunoștință cu protectoarea patrimoniului cultural și fondatoarea SaveChișinau - ANETTA DABIJA
Next Raportează atunci când auzi, citești informații false la TV! Cum? Află la evenimentul de lansare a platformei T(V)E Privește
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − 1 =