ÎNSCRIE-TE ÎN PROGRAMUL PENTRU LICEENI „TÂNĂR ȘI ACTIV ÎN COMUNITATEA MEA” 2022


program pentru liceeni

Centrul Media pentru Tineri lansează apelul de înscrieri în Programul pentru liceeni „Tânăr și activ în comunitatea mea”. În acest sens se oferă oportunitatea de a forma și dezvolta o echipă de reporteri din instituția în care învață și, respectiv, a unui Media Club. Desfășurarea concursului presupune selectarea a patru licee din Republica Moldova, în bază de formular, care vor beneficia pe parcursul anului curent de instruiri în domeniul media și activism civic. Cele mai active echipe vor obține echipament necesar pentru utilarea Media Club-ului dezvoltat: un set cu echipament video (cameră, microfon, trepied).

Cui se adresează Programul? Liceenilor și lucrătorilor din licee preocupați de dreptul la libera exprimare în rândul tinerilor. Se recomandă înscrierea tinerilor din clasele a X-a – a XI-a, care își vor continua studiile la liceu și în septembrie 2022.

Condiții de participare. Formează o echipă din 12 persoane (doi adulți și 10 tineri), stabiliți un plan și completați cât mai convingător și sincer formularul de înscriere până la data de 5 aprilie, ora 23:59.

Etapele Programului (echipa formată trebuie să fie disponibilă a se implica la toate etapele, orice deviere ar însemna excluderea din Program):

  • În luna aprilie, echipa „Centrul Media pentru Tineri” va selecta, în baza formularelor, patru licee/comunități care vor fi incluse în Programul „Tânăr și activ în comunitatea mea”. În a doua jumătate a lunii aprilie vor fi organizate două instruiri, pentru tineri și adulți, în domeniul activismului civic.
  • În lunile mai și iunie, în cele patru comunități partenere programului va fi organizat câte un Media Tur – ateliere de două zile în jurnalism civic, cu muncă pe teren și realizare de reportaje video.
  • În lunile iulie și august, cele patru echipe incluse în program vor avea timp pentru planificarea unor subiecte media, ce vor fi realizate în toamnă, de către tinerii instruiți la Media Tur. Produsele media vor fi încărcate pe paginile oficiale ale instituțiilor de învățământ.
  • În luna septembrie, cele patru echipe vor primi utilajul pentru dotarea Media Club: cameră video, microfon, trepied şi altele – cu ajutorul căruia tinerii vor realiza, singuri, produse media. Echipele vor avea parte de instruire tehnică și ghidare la distanță, în procesul de realizare a materialelor.
  • În lunile septembrie și octombrie, tinerii vor realiza produse media din comunitățile/liceele lor și le vor promova.
  • În lunile noiembrie și decembrie, cele patru licee partenere programului vor fi responsabile de realizarea raportului și de prezentarea rezultatelor proiectului în comunitatea lor.

Pentru informații suplimentare și întrebări poți contacta coordonatoarea Programului Veronica Boboc, tel.: 079 955 433 (Luni-Vineri, între 10:00 și 16:00).

Rezultatele concursului vor fi anunțate public, la începutul lunii aprilie, pe site-ul www.tineri.md și pe paginile de pe rețele – Facebook și Instagram.  

Programul „Tânăr și activ în comunitatea mea” (Youth Empowerment Program – denumirea anterioară) face parte din proiectul „Media pentru incluziunea tinerilor”, implementat de Centrul Media pentru Tineri, cu susținerea IM Swedish Development Partner.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job pentru tineri // Moldova.org angajează redactor/ă șef
Next Mituri despre Inteligența Artificială
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 4 =