Primul maraton virtual „Dual Quest” pentru tineri între 15 și 18 ani


maraton virtual „Dual Quest”

Primul maraton virtual „Dual Quest” a fost lansat! Acesta presupune o aventură virtuală  pe care o pot parcurge tinerii cu vârsta cuprinsă între 15-18 ani, care doresc să descopere avantajele și beneficiile învățământului dual.

Participanții vor rezolva sarcini, studiind resursele online și vor participa la concursuri propuse de organizatori. Pentru fiecare răspuns corect, elevii vor aduna punctaj, iar 18 dintre cei mai activi se vor alege cu premii de valoare. Aventura virtuală îi va ajuta pe elevi să descopere învățământul dual și să aleagă o meserie pe plac.

Ce este Dual Quest?

  • Un maraton virtual care ajuta elevii să învețe despre noile posibilități de studii, să muncească pentru a obține un punctaj maxim și să câștige super premii.
  • Un joc interactiv în care vor descoperi învățământul profesional tehnic prin sistem dual și avantajele acestuia.
  • Un concurs online prin intermediul căruia tinerii vor cunoaște meserii și întreprinderi unde vor putea realiza instruirea practică.
  • O competiție virtuală destinată elevilor claselor gimnaziale și liceale dornici să devină buni specialiști, cu o meserie interesantă și bine plătită.

Toate detaliile despre cum tinerii se pot înscrie în joc pot fi găsite pe www.dual.md.

„Pentru tinerii din Republica Moldova acest sistem oferă posibilitatea de a învăța, de a munci în cadrul întreprinderii și, în același timp, să primească salariu. Cu siguranță că meseria învățată, experiența acumulată, abilitățile de comunicare și de interacțiune într-un colectiv, ajută foarte mult la dezvoltarea unei cariere de succes.”

Igor Șarov, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării

„GIZ susține această inițiativă inovativă, deoarece răspunde necesităților tinerilor de a petrece timpul util în mediul online. Invităm toți elevii care se gândesc la o profesie de viitor interesantă și bine plătită să participe la acest joc virtual. Totodată, să descopere învățământul dual ca un sistem de alternativă.”

Oana Vodiță, manager de proiect în cadrul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei

Învățământul Dual în Republica Moldova în cifre:

Învățământul Dual în Republica Moldova este tot mai solicitat. Peste 900 de tineri din toată țara învață, muncesc și primesc salarii. Ei își fac studiile la  24 de instituții profesional tehnice din țară. În paralel, învață și fac instruirea practică la circa 80 de întreprinderi.

Anul 2020 oferă și mai multe oportunități pentru absolvenții claselor a 9-a – a 12-a care sunt în prag de a alege o profesie, deoarece portofoliul întreprinderilor care și-au anunțat intenția de a adera la sistemul dual s-a extins. Printre cele mai notorii companii sunt: Draexlmaier, Orhei-Vit, Fidesco, Panilino, SEBN, Medpark etc.

Dual Quest este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în parteneriat cu Agenția Internațională de Cooperare a Germaniei (GIZ). În cadrul proiectului ,,Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde”. Finanțat de către Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei (BMZ) și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare(SDC) și cu  suportul companiei Orange Systems.

Sursa: mecc.gov.md

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Previous Job // Consultant principal în Secția resurse web
Next European Solidarity Corps - Voluntariat în România
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *