Poți testa noul sistem „AI text-to-image” pe TikTok


Sistemele „AI text-to-image” au explodat în lumea virtuală, facându-și apariția pe cea mai populară rețea de socializare: TikTok.

Platforma video a adăugat recent un efect numit „AI greenscreen”, ce le permite utilizatorilor să transforme un text într-o imagine generată de un software. Imaginea poate fi utilizată în fundalul unui videoclip, devenind o unealtă valoroasă pentru un creator de conținut.

Varianta creată de TikTok este destul de simplă în raport cu sistemele asemănătoare, precum Google’s ImagenOpenAI’s DALL-E 2 sau Midjourney’s eponymous software. Acesta creează doar desene abstracte, precum și cele de mai jos cu textul „astronaut în ocean” și „galaxia de flori”. Celelalte modele însă pot genera imagini realiste și complexe, ce par desenate de un om.

Acestea sunt două imagini cu textul „un creier pe o rachetă ce se îndreaptă spre lună”. Una este generată de Google Imagen, iar cealaltă cu efectul de pe TikTok.

Google Imagen
TikTok

Limitațiile filtrului de pe TikTok sunt, desigur, intenționate. În primul rând, este nevoie de o putere de calcul mai mare pentru a produce imagini realiste, lucru ce ar fi extrem de scump și ar necesita resurse enorme. Totodată, pe această rețea de socializare navighează mai mult de un miliard de utilizatori. Oferindu-le tuturor acestor indivizi puterea de a crea imagini fotorealiste cu orice își pot imagina, cu siguranță, ar avea consecințe devastatoare.

Spre exemplu, a fost testată abilitatea de a crea desene sângeroase, precum asasinarea lui Boris Johnson și a lui Joe Biden. Imaginile generate sunt constituite doar de niște linii și forme greu deslușibile.

Apariția acestui nou filtru „AI greenscreen” evidențiază cât de rapid noile tehnologi ajung virale. Cel mai recent ciclu de dezvoltare pentru „AI text-to-image” a început, probabil, în 2021, odată cu lansarea originală a „DALL-E” de către OpenAI. Mai puțin de doi ani mai târziu, tehnologia este deja în mâinile a milioane de oameni printr-o aplicație precum TikTok.

Având în vedere potențialul acestor sisteme atât pentru rău, cât și pentru bine, lucrurile vor deveni mai ciudate de aici încolo.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Autoare: Cozonac Dominica

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Târgul de Carieră a Profesorilor de Limba Engleză (ELT Career Fair)
Next Youth.md și Tohateen Hub te așteaptă la un nou training „Cum să scrii un articol”
Dumitrița Albu
About the author

Dumitrița Albu

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + 20 =