Platforma invat.online – spațiul unde găsești toate lecțiile înregistrate de profesori


invat online platforma pentru studii la distanta

Studiază de la distanță cu invat.online! Alătură-te comunității de voluntari și ajută profesorii să continue procesul de predare și pe timp de pandemie.

Platforma pentru integrarea lecțiilor înregistrate:

Absolut gratuită și ușor de utilizat, platforma invat.online își propune să adune într-un singur loc toate lecțiile înregistrate de profesori, care însă vor apărea pe interfața paginii web doar după ce trec filtrele de calitate. Platforma va găzdui și toate materialele video didactice elaborate de Proiectul TEKWILL. Invat.online a fost creată de specialistul în IT și activistul civic Vitalie Eșanu.

Programul școlar poate continua chiar și în perioada carantinei. Datorită eforturilor comune ale profesioniștilor IT, ale profesorilor și ale liderilor din comunitate, procesul de studii poate reintra în ritmul obișnuit, iar eforturile elevilor de a fi la zi cu temele învățate pot fi susținute.

Fie că ești specialist IT, ai cunoștințe practice în utilizarea aplicațiilor digitale G Suite, Microsoft Teams, Skype, Zoom sau altele sau ești profesor care utilizează pe larg platformele destinate educației la distanță, alătură-te grupului de inițiativă lansat de echipa Proiectului TEKWILL.

Organizatorii mizează pe implicarea tuturor celor care doresc să ofere sprijin pedagogilor din țară pentru a se adapta noii situații și a facilita procesul de educație la distanță. Iar dacă vrei să faci parte din echipa de profesori care înregistrează materialele didactice, ești așteptat cu drag în cadrul echipei!

Pentru mai multe detalii, puteți scrie organizatorilor programului, la următoarea adresă: eLearning@ict.md 

Vitalie Eșanu, dezvoltator IT, creator al platformei Invat.online: „Procesul educațional poate continua în regim obișnuit datorită tehnologiilor informaționale. Chiar dacă acum orele sunt suspendate din motive de siguranță, profesorii au toate instrumentele necesare pentru a putea preda de la distanță, iar elevii pot continua să învețe.”

Aplicații web gratuite pentru învățământul la distanță:

La nivel mondial, Google Classroom este cea mai utilizată platformă pentru învățarea la distanță. Aplicația funcționează ca o clasă virtuală și își propune să simplifice crearea și distribuirea sarcinilor, dar și a modului de evaluare a elevilor. Aici pot fi stocate toate fișierele și materialele didactice pregătite de profesori pentru ore, iar studenții pot să le acceseze cu ușurință.

Pentru profesorii care au nevoie de un suport informațional pentru a putea preda cu ajutorul Google Classroom, echipa Tekwill a pregătit o serie de tutoriale. Video integral poate fi urmărit aici, iar mai jos vezi cei mai importanți pași care trebuie urmați pentru a ține cursuri cu Google Classroom:

  1. După ce ai intrat în contul Google, accesează pictograma Google Classroom din chenarul din partea dreapta sus. Opțional, poți introduce în bara de adrese classroom.google.com. Astfel vei fi redirecționat spre clasele tale;
  2. Accesează semnul „+ ” din partea dreaptă a paginii și selectează Creați un Curs
  3. Completează formularul pentru crearea clasei și apasă butonul de creare;
  4. După ce clasa este creată, este nevoie doar să inviți elevii pentru a fi prezenți în sala virtuală.
  5. Succes la lecții!

Proiectul TEKWILL îndeamnă: „Stați acasă! Educația online este inovativă și captivantă!”

Proiectul TEKWILL este implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu susținerea financiară a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei.

Descoperă mai multe oportunități online, alături de echipa youth.md!

Previous CICDE lansează un Concurs de Vlogging Electoral pentru copii de 7 - 11 ani
Next Petreceți timpul calitativ și interesant cu o carte motivațională
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *