Platforma Copiilor te invită să participi la sondaj și să spui cum funcționează Consiliul Elevilor din școala ta

platforma copiilor, sondaj, consiliile elevilor,

Adolescenții și adolescentele ce administrează Platforma Copiilor lansează un nou proces de cercetare despre respectarea drepturilor copilului în Moldova. Grupul va colecta opiniile semenilor despre modul în care elevii participă la luarea deciziilor în școli, referindu-se în special la modul în care sunt create și funcționează consiliile elevilor.

În prima etapă, grupul ce administrează platforma a analizat o Instrucțiune în care Ministerul Educației, Culturii și Cercetării spune cum trebuie să fie creat, care sunt funcțiile și activitățile pe care le poate face un consiliu. Ulterior, membrii grupului au creat două chestionare, atât pentru elevii ce sunt consilieri, cât și pentru elevii ce nu fac parte din consilii, cu scopul de a vedea în ce măsură se respectă prevederile acestui document.

Unele din întrebările la care pot răspunde elevii sună astfel:

De ce ar trebui să completezi și tu acest chestionar:

  • pentru că este dreptul tău să vorbești despre cum stau lucrurile în școala ta;
  • pentru că Platforma Copiilor este un spațiu sigur și anonim în care te poți simți liber să vorbești despre ceea ce unii adulți nu vor să le audă;
  • pentru că echipa din spatele Platformei Copiilor chiar vrea să afle opinia și experiența ta;
  • pentru că vrem să arătăm adulților ce experiențe trăiesc copiii la școală și ce cred ei despre viața școlară.

Grupul de adolescenți și adolescente ce administrează Platforma Copiilor este ghidat de Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC). Având o experiență de peste 15 ani de promovare a drepturilor copilului, echipa centrului este convinsă că cei care știu cel mai bine situaţia copiilor sunt chiar copiii. Această platformă este creată pentru a oferi un spațiu sigur unde copiii pot să vorbească deschis despre experiențele și necesitățile lor.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Învăță bazele Raspberry Pi și asamblează propriul Radio Transmitter
Next Vino la evenimentul de decernare a celor mai buni specialişti în amenajarea şi merchandaising-ul vitrinelor de magazine
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 1 =