Participă la programul „Startup101: școala de antreprenori” și dezvoltă propria idee de startup


Timp de 5 zile, adolescenții din Republica Moldova pot participa gratuit la Startup101 –  școala de educație antreprenorială în care vor învăța despre finanțe, startupuri, web3.0 & blockchain, management, marketing, leadership și public speaking. Adolescenții care vor obține marele premiu în cadrul concursului organizat la finalul programului, vor primi șansa de a participa la tabăra de vară Young Entrepreneurs Summer School în una din următoarele țări: Estonia, Spania, România!

Programul Startup101 este organizat de Yep!Moldova cu ocazia Săptămânii Globale a Antreprenoriatului și are drept scop dezvoltarea gândirii antreprenoriale în rândul adolescenților din toată țara. Programul se va desfășura timp de 5 zile, în perioada 21-25 noiembrie. Trainingurile vor avea loc online, în fiecare zi, de la 17:00 la 19:00.

Participarea este absolut gratuită! Te poți înregistra la program, completând formularul de înregistrare.

Subiecte ce vor fi abordate:

  • Profesiile și abilitățile viitorului.
  • Ce este un startup și cum faci bani din talentul tău?
  • Design Thinking – de unde vin ideile?
  • Cum găsești clienții? Cine plătește pentru ideile tale?
  • Marketing. Analiza pieței.
  • Primii pași de realizare a unei idei – ce este un produs minim viabil?
  • Management și leadership
  • Public speaking – cum faci o prezentare care să atragă și să convingă?

Descrierea programului

În cadrul programului, participanții Startup101 cu vârsta cuprinsă între 12-19 ani vor avea șansa să cunoască mai mulți tineri fondatori de startupuri. Vor descoperi drumul unei afaceri: de la idee, la MVP și apoi la crearea produsului propriu-zis. De asemenea, vor afla cum să facă o cercetare de piață și să-și identifice primii clienți, vor învăța ce este un pitch și cum să-și prezinte într-un mod atractiv ideea de startup. Și cel mai important, adolescenții cu idei de afaceri vor reuși să înțeleagă care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze și vor primi feedback din partea mentorilor cu privire la ideea lor.

A doua parte a programului reprezintă concursul Yep!Idea Challenge, în cadrul căruia echipele vor înregistra un pitch de 3 minute cu tematica „Cum pot deveni mai independent financiar cu ajutorul talentului pe care îl am?”. Premiul mare constituie bilet de intrare în programul Young Entrepreneurs Summer School organizat de Startup Wise Guys (cel mai mare accelerator B2B din Europa).

Acest program este organizat de Responsible Business Generation și implementat de YEP Moldova în parteneriat cu Artcor, Clasa Viitorului și susținut financiar de USAID, Suedia prin proiectul Tehnologiile Viitorului.

Nu ezita să ne urmărești și paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Milioane de profesori și elevi din întreaga lume acționează împreună pentru climă
Next #ÎndemnLaLectură. Alchimistul, de Paolo Coehlo
Laura Macari
About the author

Laura Macari

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + 7 =