5 cărți care îți cresc încrederea de sine


Încrederea în sine este pentru unii un lucru înnăscut, dar pentru alții este cea mai mare dorință. Unele persoane întâmpină mari dificultăți cu încrederea în sine, adică au o stimă de sine scăzută și și-ar dori să schimbe acest lucru. Cei mai mulți se luptă cu asta în fiecare zi și nu este ușor deloc. Depășirea limitelor proprii este cea mai grea luptă, dar cea mai satisfăcătoare. Iată 5 cărți care te vor motiva să lupți pentru ceea ce îți dorești:

Avantajul optimismului

Bazat pe cercetări de ultima oră în domeniul psihologiei pozitive. Avantajul optimismului cuprinde tehnici, strategii și soluții pentru a transforma neliniștea și grijile în atitudini și acțiuni cu rezultate pozitive atât la locul de muncă, cât și în relațiile personale. Terry Paulson, autorul cărții, încurajează folosirea optimismului adevărat pentru a obține rezultate pozitive în viața de zi cu zi.

La sfârșitul cărții veți descoperi, printre multe altele, cât de ușor este să încetezi să mai fii cel mai mare dușman al tău și să devii cel mai puternic susținător al tău.

Așa cum spune și descrierea oficială, cartea de față ține loc de Biblie pentru optimiștii și pesimiștii din întreaga lume.

Ghidul optimistului

Ghidul optimistului a fost gândit după ce statisticile au arătat că pentru fiecare lucrare științifică pe tema fericirii, există mai mult de o sută scrise despre depresie și din dorința de a demonstra că viața merită celebrată.

De partea cealaltă, Ghidul pesimistului dorește să distreze cititorul la fel de tare cât i-a distrat și pe cei care l-au scris.

Puterea prezentului

Trecutul ar putea să ne omoare într-o bună zi dacă nu învățăm să trăim prezentul și, mai mult de atât, să îl și acceptăm așa cum este el și să ne bucurăm de fiecare zi care ne este dată să o trăim. Cartea Puterea prezentului poate fi privită ca pe o provocare: imaginea pe care o dăm acum realităţii este oare ea cea potrivită, reflectă adevărul despre noi înşine? Datorită neîncetatelor gânduri despre trecut şi griji legate de viitor, mintea reușește să ne deteriorează personalitatea, liniştea, potenţialul şi ne împiedică dezvoltarea interioară.

Atitudinea este totul de Jeff Keller

Jeff Keller a studiat și a creat o carte extraordinară, plină de citate ale altor autori de succes, însă nu doar atat. Cartea contine și exemple clare, relevante, pentru fiecare idee exprimată.

În cartea sa, Jeff îți arată că atitudinea joacă un rol extrem de important în reușita ta. Și are 100% dreptate dacă stau și mă gândesc la experiențele prin care am trecut pana acum in viața mea și modul cum le-am abordat.

Iată și câteva citate despre încredere în sine din cartea „Atitudinea este totul” de Jeff Keller, menite să îți deschidă apetitul pentru lectură:

„Persoana cu o atitudinea negativă stăruie asupra problemelor.

Persoana cu o atitudine pozitiva se concentrează asupra soluțiilor.”

„Persoana cu o atitudine negativă se concentrează pe ceea ce îi lipsește.

Persoana cu o atitudine pozitivă este recunoscătoare pentru lucrurile cu care a fost înzestrată.”

Cei șase stâlpi ai încrederii în sine de Nathaniel Branden

Profesor doctor, speaker, psihoterapeut si specialist în dezvoltarea personală, Nathaniel Branden și-a concentrat atenția, în cercetările sale, pe obținerea respectului de sine și a stimei de sine.

Iată care sunt cei 6 stâlpi ai încrederii în sine pe care el îi prezintă pe larg în cartea sa:

  • Trăiește în prezent, fii conștient de ceea ce ți se întâmplă !
  • Acceptă-te, așa cum ești tu, cu bune și cu rele!
  • Fii responsabil pentru acțiunile tale!
  • Afirmă-te. Fii sincer față de tine și față de ceea ce-ți dorești!
  • Trăiește cu un scop. Stabilește-ți obiective pe termen lung și scurt și luptă pentru ele!
  • Fii o persoană integră. Fii corect atât față de ceilalți, cât și față de tine însuți!

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Sulima Daniela

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate oferă finanțare pentru activități în domeniul TB
Next Oportunitate pentru tinerii din Chișinău: Devino voluntar „Cariera Mea”
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 14 =