Participă la „Programul de Consolidare a Capacităților de Management al Voluntarilor”


Corpul Păcii în Moldova, în parteneriat cu Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”, invită organizațiile locale, interesate să inițieze sau să-și îmbunătățească programele de voluntariat, să participe la cea de-a doua ediție a „Programului de Consolidare a Capacităților de Management al Voluntarilor”.

Programul se va desfășura în perioada noiembrie 2022-martie 2023. Vor fi selectate doar 15 organizații.

Obiectivele Programului:

Programul își propune să fortifice capacitățile organizațiilor locale de a implica membrii comunității în activitățile lor, prin îmbunătățirea cunoștințelor participanților în managementul voluntarilor, dezvoltarea abilităților de facilitare, dar și sprijin continuu în procesul de planificare și implementare a programelor de voluntariat.

Componentele Programului:

  • Instruire: Câte un reprezentant de la fiecare organizație participantă va fi instruit în managementul voluntarilor, cu intenția de a-i pregăti pentru rolul de coordonator de voluntari în organizația lor. Programul de instruire va include o formare inițială cu participarea în persoană și o serie de sesiuni online.
  • Suport programatic și mentorat: După instruirea inițială și în paralel cu sesiunile online, participanții vor începe să lucreze la planificarea și implementarea programelor de voluntariat în organizațiile lor. Pe tot parcursul procesului, participanții vor primi suport informațional și logistic, precum și îndrumări de la formatori și mentori. Astfel, participând la acest program, organizațiile vor elabora un program de voluntariat, vor recruta un grup de cel puțin 5 voluntari locali, îi vor instrui și vor organiza cel puțin o activitate în care voluntarii joacă un rol activ.
  • Schimb de experiență și bune practici între organizații locale: Organizațiile participante vor lucra în pereche cu  organizații mai experimentate în domeniul programelor de voluntariat. Colaborarea va presupune comunicare informală, dar și vizite de studiu locale și regionale.

Termenul-limită pentru depunerea formularelor de înscriere este 15 octombrie 2022.

Mai multe detalii despre program și criterii de eligibilitate găsiți aici.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Autoare: Laura Macari

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Evenimente pentru tineri // Chișinău Eagle Quest
Next Înregistrează-te la Empowering Youth Hackathon și dezvoltă propriul startup în 48 de ore
Laura Macari
About the author

Laura Macari

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 − four =