Ai între 25 și 38 de ani? Profită de o experiență inedită în SUA în cadrul programului Community Solutions


Community Solutions program sua

Ai între 25 și 38 de ani? Profită de o experiență inedită în SUA câștigând o bursă în cadrul programului Community Solutions! Mai multe despre procedura de aplicare și criterii de eligibilitate, vezi în articolul ce urmează.

Programul de soluții comunitare (CSP) oferă liderilor comunitari (vârsta de 25-38 de ani) din 94 de țări din toate regiunile lumii o experiență de dezvoltare profesională de patru luni în Statele Unite, care include un practicum de 35 de ore pe săptămână la o gazdă din SUA și un curs de dezvoltare de leadership de 10 ore pe săptămână.

Bursierii Community Solutions se întorc apoi acasă pentru a implementa un proiect de acțiune comunitară de șase luni care valorifică cunoștințele, abilitățile și rețeaua pe care bursierii le-au dezvoltat în Statele Unite.

Criterii de eligibilitate:

  • Să fii eligibil pentru o viză J-1 din S.U.A;
  • Vârsta cuprinsă între 25 și 38 de ani;
  • Cel puțin doi ani de experiență lucrând la dezvoltarea comunității, fie ca angajat cu normă întreagă, fie cu jumătate de normă sau ca voluntar
  • Solicitanții trebuie să locuiască și să lucreze în țara lor de origine (persoanelor cu statut de refugiat care lucrează în numele comunității lor de origine li se poate acorda o atenție specială)
  • Solicitanții trebuie să aibă un nivel ridicat de competență în limba engleză vorbită și scrisă;

Activitatea în cadrul programului:

Bursierii CSP sunt asociați cu organizații non-profit, entități private și birouri guvernamentale din Statele Unite, unde lucrează cu colegii americani la inițiative legate de probleme cu care se confruntă în propriile comunități. Liderii de soluții comunitare lucrează într-unul din cele patru domenii tehnice: Probleme de mediu, Toleranță și soluționarea conflictelor, Transparență și responsabilitate și Probleme legate de femei și sex.

Bursierii CSP dezvoltă proiecte inovatoare de acțiune comunitară în colaborare cu instituțiile lor gazdă din SUA și implementează aceste proiecte după ce se întorc în țările lor de origine pentru a-și integra noile abilități și cunoștințe în munca comunitară acasă. Rezumatele proiectelor sunt puse la dispoziție online, permițând bursierilor să își împărtășească munca cu alți lideri ai comunității din întreaga lume.

Termenul limită pentru depunerea cererii – 28 octombrie 2020

Detalii suplimentare despre program, vezi aici și aici.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ecologia nu se rezumă la greve: 5 paşi pentru a avea un an şcolar cât mai sustenabil
Next Fă cunoștință cu 5 persoane ce se luptă zi de zi pentru feminism, pentru o societate ce ține de egalitatea de gen, orientație, religie și nu numai!
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 3 =