Conferința de arhitectură și dezvoltare urbană – CONTRACTOR


SHARE Architects în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei și Uniunea arhitecților din Republica Moldova  organizează, în data de 1 februarie 2022, la Radisson Blu Leogrand Hotel Chișinău, Conferința de arhitectură și dezvoltare urbană – CONTRACTOR.

SHARE Architects este platforma de evenimente recunoscută ca cea mai activă rețea de networking a profesioniștilor din arhitectură și construcții din Europa Centrală și de Sud – Est. Comunitatea SHARE Architecs s-a format în România și s-a extins în 15 țări din regiune. Beneficiind de cunoașterea profundă a provocărilor cu care se confruntă țările balcanice și din Europa de est în materie de dezvoltare urbană și calitatea spațiului construit, SHARE Architects prezintă pe scena conferințelor sale studii de caz și exemple de succes, la nivel național și internațional, pentru a aduce inspirație, informații de ultimă oră și contacte necesare dezvoltării profesionale a specialiștilor din construcții și investitorilor.

Conferința de arhitectură și dezvoltare urbană – CONTRACTOR  are ca invitați personalități recunoscute ale arhitecturii din România și lideri ai profesiei: Vlad Gaivoronschi – Co-Fondator Andreescu&Gaivoronschi, Andrei Șerbescu – Fondator și partener ADNBA, Șerban Ţigănaș – Co-Fondator Dico&Tiganas, Alexandru Găvozdea, Președinte al Ordinului Arhitecților din România (OAR), Emil Ivănescu, Președinte al Ordinului Arhitecților din România, Filiala București.

Din Republica Moldova, primii speakeri anunțați sunt Maxim Calujac – Fondator Calujac Studio, Vasile Stratu – Fondator ARHISTRAT DECO, Alexandrin Buraga, Fondator AB + Partners.

Comitetul de organizare al conferinței este alcătuit din Florin Mindirigiu – fondator SHARE Architects, Aurelia Carpov, Sef al departamentului de arhitectură al Universității Tehnice a Moldovei și Iurie Povar– Președinte Uniunea Arhitecților din Republica Moldova.

Invitați internaționali

Anouk Legendre, partner XTU Architects, Franța, arhitectul proiectului Cite du Vin din Bordeaux

Activă din 2000, agenția XTU are multe proiecte inovatoare, adesea premiate, care caută o inscripție puternică în teritoriu. Printre realizările sale remarcabile se numără Muzeul de Preistorie Jeongok din Coreea de Sud (premiul Academiei Coreene de Arhitectură), pavilionul francez de la Milano 2015 World Fair (Best Architecture Pavilion), Cite du Vin din Bordeaux (2016). Convinși că arhitectura trebuie să anticipeze viitorul, arhitecții XTU au investit masiv în agricultura urbană și cercetarea experimentală la răscrucea dintre științele vieții, ecologie, arhitectură și urbanism.

Deținători trei brevete tehnologice în 2011, XTU a inventat și dezvoltat în special împreună cu consorțiul SymBIO2, sistemul de „biofațade” (fațade active care integrează culturi de microalge).

Maurizio Meossi, Associate Director ZAHA HADID Architects, UK, coordonatorul proiectului rezidential CityLife din Milano

Maurizio a lucrat la unele dintre cele mai mari proiecte rezidențiale ale ZHA din întreaga lume, inclusiv Italia, Australia, Mexic și Turcia. În Italia, a condus cu succes echipa de proiectare pentru un grup de clădiri care formează noul complex CityLife din Milano.

Kerem Yazgan – Fondator Partener Yazgan Design Architecture, Turcia, arhitectul proiectului Chișinău Arena.

În ultimii 16 ani, Yazgan Design Architecture a fost publicată în 19 țări și a fost distinsă cu 89 de premii naționale și internaționale de design. Cu peste 8.000.000 de metri pătrați în total proiecte situate atât în Turcia, cât și în alte țări, portofoliul Yazgan Design Architecture conține clădiri cu utilizare mixtă, retail, hotel, rezidențial, birouri, clădiri de învățământ, spitale, centre culturale, aeroporturi și complexe sportive.

Conferința CONTRACTOR este organizată cu susținerea companiilor: TeraSteel, Alukönigstahl, Aluprof (parteneri principali), Knauf Ceiling Solutions (partener), Zumtobel (sponsor),DCC Agency (partener media).

Înregistrare

Taxele de participare la conferință se pot cumpăra online la adresa https://membership.share-architects.com/Events. Taxa de participare pentru arhitecți, ingineri și urbaniști este de 15 euro.

Mai multe informații pe site-ul www.share-architects.com și pe paginile de FacebookLinkedin și Instagram.

Sursa: utm.md

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Masterclass online: Surse de finanțare pentru dezvoltarea afacerilor
Next Asociația de Istorie Balcanică pregătește un volum dedicat deportărilor. Vezi cum poți contribui
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − seven =