Companiile își schimbă cerințele de angajare, focusându-se pe experiență


Un nou studiu a ajuns la concluzia că angajatorii prioritizează setul de abilități, experiența și trăsăturile de caracter ale candidatului în dauna diplomei de studii. Astfel, piața de angajare în lumea tehnologică este în continuă dezvoltare și este accesibilă pentru un număr mai mare de persoane.

La compania Google nu este necesar să ai studii în domeniu pentru a ocupa vreun rol. Astfel, Tom Dewaele, vicepreședintele Google pentru People Experience, susține că „Focusul nostru este pe demonstrarea abilităților și a experienței, iar acestea pot apărea prin diverse studii sau oportunitățile relevante din trecut”.

În mod similar, Bank of America și-a reorientat eforturile de angajare pe o abordare bazată pe competențe.

Recunoaștem că potențialele talente cred că au nevoie de o diplomă pentru a lucra pentru noi, dar nu este cazul. Suntem dedicați recrutării dintr-un grup divers de talente pentru a oferi tuturor șanse egale de a găsi cariere în servicii financiare, inclusiv cele care nu necesită o diplomă,

a declarat Christie Gragnani-Woods, director executiv al Bank of America Global Talent Acquisition.

În iunie, General Motors a devenit cea mai recentă companie care s-a alăturat Google, Bank of America, IBM și Tesla, eliminând cerința de studii universitare de la unele posturi.

Prin eliminarea cerințelor inutile și învechite de diplomă, angajatorii se deschid către un grup de talente mai mare de angajați potențiali, cu abilități învățate prin formare la locul de muncă, tabere de pregătire și programe de certificate.

Astfel, dacă îți dorești o carieră în domeniul IT, urmarea unor studii universitare nu este singura variantă. Pe diverse site-uri, precum Coursera.org, poți găsi cursuri și training-uri inedite ce îți vor mări paleta de abilități în domeniu, deschizând în același timp, uși spre noi oportunități de muncă bine plătită.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Autoare: Cozonac Dominica

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Grădinile Suspendate ale Babilonului
Next Caravana Alăptării a început la Bălți: Evenimentele despre beneficiile alăptării se desfășoară în 5 orașe ale țării
Dumitrița Albu
About the author

Dumitrița Albu

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + 19 =