7 cele mai talentate și frumoase actrițe din istoria cinematografiei


cele mai frumoase actrițe

În timpul vizionării unui film captivant fiecare rămâne fascinat de anturaj, temă, atmosferă, dar nu în ultimul rând de modul în care actorii însuflețesc prin rolul lor, viețile personajelor pe care le „ocupă” temporar. Anumite actrițe de-a lungul istoriei cinematografiei au devenit simboluri ale epocii lor, legende pe ecran și în afara ecranului datorită talentului lor imens și frumuseții spectaculoase. Mai jos poți face cunoștință cu câteva dintre ele, inclusiv și câteva „perle” din filmografia lor.

1. Angelina Jolie

Angelina Jolie este o actriță câștigătoare a premiului Oscar, care a câștigat faima interpretând rolul principal în filmele de succes „Lara Croft”, precum și: Mr. & Mrs. Smith (2005), Wanted ( 2008), Salt (2010) și Maleficent (2014). În afara ecranului, Jolie s-a implicat în mod proeminent în proiecte internaționale de caritate. Apare deseori pe multe liste cu „cele mai frumoase femei” și are o viață personală care este acoperită cu aviditate de presa tabloidă.

2. Marilyn Monroe

Marilyn Monroe a fost o actriță, cântăreață, fotomodelă americană și una dintre cele mai faimoase “icoane Hollywood” din secolul al XX-lea. Filmele ei au încasat peste 200 de milioane de dolari. Marilyn a jucat în doar treizeci de filme, dar statutul ei legendar și misticismul vor rămâne în istoria filmului pentru totdeauna.

3. Keira Knightley

Keira Knightley s-a născut în sudul Londrei, în suburbia Richmond ca fiică a unui tată actor și a unei mame dramaturg. Keira a apărut pentru prima dată la TV la vârsta fragedă de nouă ani. Dar debutul ei pe ecranele mari  a venit patru ani mai târziu, în 1999. Atunci, ea a jucat un mic rol în „Star Wars”, alături de Natalie Portman. Primul ei mare rol a venit cu filmul „Bend It Like Beckham” în 2002. În cele din urmă a primit  un rol principal în „Pirații din Caraibe” un an mai târziu. De atunci a apărut în numeroase filme de succes, cele mai notabile fiind „Atonement” și „Pride And Predjudice”. Pentru ele a primit BAFTA, Golden Globe și nominalizări la premiile Oscar.

4. Audrey Hepburn

Este o actriță britanică de origine belgiană cunoscută pentru frumusețea și stilul ei strălucitor, abilitatea sa de a afirma un aer de rafinament temperat de o inocența fermecătoare și eforturile ei neobosite de a ajuta copiii nevoiași. Audrey a atins apogeul carierei sale când a jucat-o pe Holly Golightly în „Micul dejun la Tiffany” (1961), pentru care a primit o altă nominalizare la Oscar. După ce s-a retras din actorie, Audrey Hepburn s-a dedicat muncii în folosul UNICEF.

5. Saoirse Ronan

Este considerată una dintre cele mai promițătoare tinere talente de la Hollywood de la vârsta de 13 ani. Actrița Saoirse Ronan a demonstrat o gamă și un profesionalism mult peste anii săi în mai multe filme foarte apreciate. După o muncă timpurie la televiziunea irlandeză și un rol secundar alături de Michelle Pfeiffer, Ronan a devenit una dintre cele mai discutate actrițe când a apărut în „Atonement” ( 2007). Ronan s-a adaptat la roluri mature în filme de la „The Grand Budapest Hotel” (2014) la distopia YA „The Host” (2012), înainte de a câștiga încă două nominalizări la Oscar cu drama de epocă „Brooklyn” (2015) și cu rolul Gretei Gerwig din comedia dramatică „Lady Bird” (2017) și roluri în filme de prestigiu precum „On Chesil Beach” (2017) și „Mary Queen of Scots” (2018).

actrițe

6. Ingrid Bergman

Ingrid Bergman este o actriță suedeză al cărei farmec natural, inteligență și vitalitate au făcut din ea imaginea frumuseții și femeii idealizate. Una dintre cele mai mari vedete ale cinematografiei, a apărut în clasice precum  „Casablanca” (1942) și „Notorious” (1946). A câștigat un premiu Tony pentru interpretarea sa în „Joan of Lorraine” (1946–47), iar ultima sa apariție pe Broadway a fost în „The Constant Wife” (1975). „My story” (1980) este autobiografia ei cu secțiuni alternate de Alan Burgess.

actrițe

7. Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence este o actriță versatilă cunoscută pentru rolurile sale din „Winter’s Bone”, „The Hunger Games”, „X-Men” și „Joy”. A câștigat un Oscar pentru rolul din „Silver Linings Playbook”(2012) a lui David O. Russell și a continuat să lucreze cu regizorul la American Hustle and Joy. De asemenea. a câștigat și Globurile de Aur pentru toate trei proiecte.

actrițe

Multe dintre actrițe contemporane sunt considerate unele dintre cele mai frumoase din lume, atât pentru viața lor în sfera cinematografiei, cât și pentru activitatea de după cortină, deseori fiind orientată în scopuri caritabile sau culturale.

Sper că acest articol ți-a oferit o porție de inspirație, dar și fascinație pentru activitatea acestor actrițe și nu uita să îți împărtășești impresiile cu noi pe pagina noastră de Facebook sau Instagram.

Reporter Youth.md: Vașciuc Cristina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous „Sigmoid Spectrum: Crucio – Torture your unbalanced data” – distrugem datele dezechilibrate
Next Tekwill lansează o nouă ediție WOW - Women in Online Work
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 12 =