Oportunitate pentru cineaşti şi ONG – uri: Civil Society Pitch


Dacă doreşti ca vocea ta să fie auzită, dar şi să atragi atenţia asupra anumitor probleme, aplică la Civil Society Pitch – atelier pentru cineaști și ONG – uri.

Organizațiile și persoanele care sunt active în apărarea drepturilor omului, precum și cineaștii, aspiranți sau consacrați, din România, Republica Moldova, Bulgaria și Ungaria, sunt invitaţi să se înscrie la atelierul CIVIL SOCIETY PITCH

CIVIL SOCIETY PITCH este un demers unic în regiune, care își propune să pună în contact pe de-o parte cineaști dornici să expună prin intermediul artei o fațetă a situației sociale, economice sau politice a regiunii est-europene, și pe de altă parte activiști imersați în această realitate.

Scopul atelierului nostru este reunirea acestor experiențe și sensibilități diferite în vederea unei colaborări pe termen lung.

Pentru prima dată în România, ediția integrală a programului internațional CIVIL SOCIETY PITCH, cu toate cele cinci etape, se va derula pe parcursul unui an întreg:

  • atelier de pitching, matchmaking și accelerare (martie 2020),
  • documentare și dezvoltare (aprilie-octombrie 2020),
  • atelier de follow-up (noiembrie 2020),
  • dezvoltare și producție (decembrie 2020-februarie 2021),
  • sesiune publică de pitching și premiul de dezvoltare (martie 2021).

La atelierul inițial din martie 2020 vor fi selectați să participe maximum 15 ONG – uri și maximum 20 de cineaști din cele patru țări partenere.

Premiul de dezvoltare în valoare de 4000 de euro va fi acordat la final cineastului, pentru a facilita dezvoltarea proiectului de film documentar aprofundat în cadrul echipei realizate cu ONG-ul partener.

Informaţii şi formularul de descriere pentru societatea civilă le găseşti aici.
Iar informaţiile şi formularul pentru cineaşti aici.
Termen limită pentru înscrieri: 13 februarie 2020 

Limba de comunicare: engleză

Detalii: www.oneworld.ro

Persoană de contact: Tudorița Șoldănescu/ 0733.738.202/ atelier@oneworld.ro

Civil Society Pitch este inițiat și coordonat de Asociația One World Romania, iar partenerii programului sunt Balkan Documentary Center (Bulgaria), Festivalul Internațional de Film Documentar de Drepturile Omului VERZIO din Budapesta (Ungaria) și Asociația Obștească MOLDOX (Republica Moldova).

Programul CIVIL SOCIETY PITCH este parte a unui proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Mai multe oportunităţi găseşti aici.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Workshop pentru tineri: Vino la Anatomy of Storyboarding și scapă de baraje
Next Oportunitate pentru tine: Participă la Quiz Up!
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven − 6 =