ONG sunt invitate la un eveniment de consolidare a parteneriatelor dintre țări


eveniment de consolidare a parteneriatelor intre tari

ONG-urile din RM care activează în domeniul voluntariat pot participa la un eveniment de consolidare a parteneriatului între țări „Solidaritatea: o posibilitate de deschidere către noi domenii de voluntariat”.

Evenimentul va avea loc în perioada 24-29 mai 2020, în Budapesta, Ungaria.

În cadrul activității vor fi reunite diferite organizații, fie începătoare în acest domeniu, fie cele care au experiență și sunt interesate de noi domenii de voluntariat.

Cum pot fi implementate Corpurile europene de solidaritate – proiecte de voluntariat în domenii precum schimbările climatice, economia socială, bibliotecile și muzeele, activismul online, dialogul intergenerațional, drepturile omului și alte domenii? La această întrebăra veți găsi răspuns participând la activitatea dată.

Acest eveniment în rețea își propune să reunească organizații care sunt interesate să devină parte a comunității Corpului de Solidaritate Europeană; o comunitate de organizații active care depășește explorarea de noi zone de voluntariat și contribuie la crearea de oportunități relevante printr-un proces motivator.

Obiective:

  • Creați un cadru pentru schimbul de experiență în domeniul voluntariatului, din diferite domenii de expertiză;
  • Discutați și înțelegeți Solidaritatea ca una dintre valorile de bază în voluntariat;
  • Explorați noi domenii de voluntariat dincolo de conținutul programului fostului serviciu voluntar european;
  • Motivați organizațiile să se alăture comunității Corpului de Solidaritate European;
  • Sprijinirea creării de rețele între organizații și încurajarea acestora să stabilească proiecte transnaționale în cadrul programului Corpului European de Solidaritate.

Grup-țintă:

Evenimentul este destinat participanților cu următorul context:

  • Organizații / instituții nou-venite interesate să participe la acțiunea de voluntariat al Corpului de Solidaritate, cu sau fără Eticheta de calitate;
  • Organizații experimentate interesate să aibă parteneri noi în noi domenii de voluntariat.

Termenul-limită de înscriere: 13 aprilie 2020. Formularul de aplicare îl găsiți aici. Organizatorii recomandă contactarea și informare preventivă, înainte de aplicare a Agenției Naționale pentru Proiecte Erasmus+ și ESC.

Program și metodologie

Evenimentul este o activitate de networking care își propune să genereze noi parteneriate în toată Europa pentru voluntariat. Programul se va baza pe principiile învățării nonformale. Metodele utilizate vor fi interactive și participative. Va exista spațiu pentru ca participanții să împărtășească experiența și să se expertizeze în toate tipurile de voluntariat. Programul include vizite de teren la Budapesta.

Descoperă mai multe oportunități pe youth.md, în fiecare zi!

Previous Alătură-te GamifyEU - Creativity Lab din Estonia
Next Competiția internațională Hash Code by Google invită studenții de la IT să se înscrie
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *