Interviu cu tânăra care se bucură de succesul propriului ei magazin online!


interviu

Citeşte un interviu cu Anya Kurocichina, tânăra care și-a îndeplinit visul. A muncit din greu, încă de la o vârstă fragedă și a reușit să-și creeze propriul magazin. 

Succesul nu constă în sumele de bani pe care le câștigi, ci reprezintă însăși etapele pe care le parcurgi, nivelul de la care ai pornit și cel la care ai ajuns!

Află mai multe din interviu despre creatoarea magazinului și ce poveste se ascunde în spatele afacerii:

1. Cum a fost creat prettykir.store?

Era o perioadă în care eu îmi căutam de vreo 2-3 luni un ghiozdan bun și nu găseam nimic în magazinele din țară. Atunci mi-a venit ideea cu magazinul  online. Când creezi o afacere, trebuie să te bazezi pe lucrurile care lipsesc sau sunt slab dezvoltate în locul în care începi. După aceasta, i-am spus vecinei mele ideea pe care o am și ea a dorit sa facă parte din Prettykir.store. 

2. Când ți-a venit ideea să începi această afacere?

Ideea să deschid o afacere și anume să am ceva al meu, am avut-o mereu. Eu ador să lucrez și să am banii mei, dar anume ideea de prettykir.store, mi-a venit în noiembrie 2018. 

3. Descrie în 3 cuvinte ce înseamnă prettykir.store pentru tine

Pentru mine prettykir.store poate fi descris în mii de cuvinte, dar cele mai importante sunt: scopul, munca și pasiunea. 

4. Care au fost obstacolele pe care le-ai întâmpinat de când ai deschis magazinul online?

Una dintre problemele care au existat au fost certurile cu prietena mea (patrenerul de la Prettykir.store), deoarece noi suntem persoane foarte diferite și orice problemă o rezolvăm în modul nostru. Încă o problemă pe care noi am avut-o era faptul că de la început nu am împărțit sarcinile, asta este foarte important, mai mult decât am crezut atunci. 

5. Ce sfaturi le poți da tinerilor care citesc acest interviu şi doresc să înceapă o afacere de la o vârstă fragedă?

Cel mai important sfat este să nu ascultați prietenii și părinții! Dacă vă vedeți făcând asta – lucrați și creați. La fel, nu investiți în primele etape sume mari de bani. În caz contrar, riscați să pierdeți tot ce ați avut. 

6. Cu ce scop a fost creată afacerea?

Am creat afacerea, deoarece am găsit o idee bună și o doză mare de motivație. La început, nu banii au fost scopul principal, fiindcă dacă faci totul pentru bani – nu vei avea nimic. Noi am savurat procesul creării magazinului. 

7. Cum crezi că se va dezvolta magazinul tău în viitor?

Eu am în plan să îl dezvolt până plec peste hotare, la universitate. Poate vom vinde toată afacerea, cu numele și strategiile, dar sunt posibile si alte variante. Știu sigur că după ce termin școala – termin și cu magazinul. Magazinul online va fi doar prima etapa a drumului meu, care trebuie trecută. 

8. Care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont atunci când vrei să începi o afacere?

Trebuie să ții cont că poți să pierzi totul și nu trebuie să te temi de acest moment. Asta dacă să vorbim de cel mai negativ lucru, dar așa – feel free cum se spune. În rețelele sociale noi putem face tot ce dorim, acesta e un mare avantaj în secolul XXI! 

9. De ce este mai avantajos să ai o afacere online decât una offline?

Este mult mai avantajos, datorită comodității pe care ți-o oferă. Eu pot să lucrez fiind la școală, acasă, în altă țară. Fără îndoială, pot spune că eu împreună cu prietena mea putem cheltui 1.5-2 ore pe Prettykir.store zilnic, nu 8-10 ca într-o afacere offline! 

10. De ce ai ales acest tip de afacere (haine/bijuterii)?

Sincer, nici eu nu știu. După istoria cu rucsacurile cred că tipul de afacere singur s-a ales pe sine. De fapt, am început de la ciorapi, pe care îi ador! Chiar dacă în Moldova sunt magazine care se ocupă cu asta, noi ne străduiam să găsim ceva modest și frumos. Deja în timp, am început să vindem ochelari, haine, bijuterii. 

11. Ce calități trebuie să dețină o persoană care decide să întemeieze o afacere?

Cred că cel mai important este simțul scopului , pentru că probleme vor fi multe, dar nu trebuie să te dai bătut. Eu știu două afaceri, create de prietenii mei, care nu au ținut mai mult de 6 luni. Trebuie să existe seriozitate, dacă creatorul nu e serios, pentru ce a fost creată afacerea?!

Urmărește în continuare Youth.md, ca să fii la curent cu cele mai interesante articole și să-ţi găseşte un interviu în care să te regăseşti. Așteptăm feedback-ul tău pe pagina de Facebook și contul de Instagram. Rămâi motivat şi inspirat!

Reporter: Bădica Jana 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous APSCF contractează servicii de consultanță în domeniul educației
Next O seară LIVE cu scriitoarea de povești fantasy - Naomi Novik
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × one =