Eveniment online la Cărturești! AntiDot. Punct și de la Capăt în Creativitate


Eveniment online la Cărturești! AntiDot. Punct și de la Capăt în Creativitate este un proiect editorial Alisa Tarciniu despre elementele, secretele sau obiceiurile unei vieți creative.

Cine sunt invitații speciali?

Filip Anton, Maria Constantinescu și Francisc Acatrinei sunt invitații ediției speciale de Sărbători în care copii ne vor aminti cât de important e să ne jucăm mai des, să ne dăm voie să ne bucurăm de cine suntem și de ceea ce facem.

  • Filip are aproape 9 ani, este un copil vesel și foarte atent emoțional la ceea ce e în jur, face scrimă și este pasionat de citit. Este foarte bun la matematică, deși nu o recunoaște, face cursuri de Soroban (tehnica de calcul japoneză) și înca nu știe dacă sa se facă IT-ist sau scriitor.
  • Maria are zece ani, îi plac lupii, dragonii (livrești și nu numai), adoră , editarea video și scrie mereu câte o poveste în agendele ei colorate. Citește eclectic, vorbește mult, are un schnauzer pitic aproape de o vârstă cu ea pe care îl adoră și împreună fac tot soiul de năzbâtii cărora ea le spune aventuri.
  • Francisc are 8 ani si jumătate, este un mic actor, face teatru la Palatul Copiilor din Iași. Se mândrește cu un trofeu și câteva premii de la diverse concursuri și competiții la scenă largă. Iubește poveștile și din primii ani a început să interpreteze rolurile personajelor din cărți. Citește cu plăcere și este un copil activ, energic, perseverent și acceptă cu ușurință provocările care îl ajută să se descopere.

Lucrând cu copii, Alisa Tarciniu a descoperit că în apropierea lor, gândurile capătă aromă de turtă dulce, visele sunt colorate, iar oamenii devin mai buni. Pentru că joaca înseamnă pasiune, Alisa doreşte să îi apropie pe copii de lumină, creativitate şi culoare şi să îi ajute să se transforme încet, încet în varianta lor cea mai bună.

Antidot Creativ #9 este despre ce înseamnă pentru copii creativitatea, despre cum te simți când ești mic și lumea pare încă pline de posibilități.

O întâlnire despre bucuriile, dar și provocările Creativității atunci când ești copil.

De ce este importantă Creativitatea în viața de zi cu zi?

Creativitatea este un mod de a trăi viața punând accent pe originalitate, autenticitate, pe modul unic în care fiecare poate vedea lucrurile și poate face conexiuni neașteptate între idei care aparent nu par a avea ceva în comun.

Creativitatea este despre a trăi și a descoperi extraordinarul din cele mai simple lucruri din viața de zi cu zi.

Când ne dăm voie să fim creativi ne simțim ca și când întreaga lume prinde culoare, este plină de viață, de sens, de bucurie.

Evenimentul se vede LIVE pe pagina de Facebook Cărturești, pe 28 decembrie 2021, de la ora 11.00.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la plantarea de brazi de Anul Nou!
Next Concert de Crăciun: Povestea de Iarnă #2 cu LUPII lui Calancea
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 3 =