ON/OFF – instrumente online și offline în lucrul cu tinerii 2024


Curs de formare: 27-30 noiembrie 2024 | Republica Slovacă


Cursul de formare ON/OFF se concentrează pe diverse unelte digitale, funcționalitatea lor, utilizarea acestora și sinergiile dintre mediul online și offline. De asemenea, cursul explorează lucrul digital cu tinerii și gamificarea în ambele medii, online și offline.

Care este motivația?

Pandemia de Covid-19 a evidențiat nepregătirea noastră relativă pentru transformarea completă către mediile digitale. Deși în cei doi ani de pandemie am învățat să folosim uneltele digitale cu o relativă ușurință, există încă multe aspecte de învățat despre lumea digitală, în care mulți dintre noi suntem “migranți digitali”.

Tinerii, în special, sunt expuși la această lume digitală, fiind „nativi digitali”. Acest curs de formare a fost inițiat la începutul pandemiei ca un training național pentru profesori, educatori și lucrători de tineret din Slovacia. Până acum, au fost desfășurate peste 15 traininguri în această perioadă de doi ani. Pe baza succesului acestor sesiuni, s-a creat activitatea internațională ON/OFF în 2022, care a fost un mare succes, motiv pentru care a fost organizată o a doua ediție în 2024.

Obiectivele principale ale cursului:

  • Prezentarea uneltelor online: Cursul va introduce diferite unelte online și funcționalitatea acestora, precum Kahoot, Mentimeter, Prezi, Google Suite, Canva, Adobe Express, Videoscribe, Miro, și altele.
  • Sinergii și cross-funcționalitate: Se va explora modul în care aceste unelte pot fi folosite împreună, cum se pot înlocui sau susține reciproc și cum pot fi utilizate pentru a îmbunătăți lucrul cu tinerii și educația.
  • Introducerea gamificării: Cursul va prezenta conceptul de „escape rooms online” și moduri variate de utilizare a acestora în lucrul cu tinerii și educație.
  • Explorarea uneltelor AI: Participanții vor învăța elementele de bază ale uneltelor AI accesibile publicului (generare de imagini și text, generare vocală, inginerie de prompturi, etc.).
  • Lucrul digital cu tinerii: Cursul va oferi o înțelegere a lucrului digital cu tinerii, metodele de bază și importanța acestuia în contextul actual.

Cui i se adresează acest curs:

  • Persoanelor care doresc să își facă munca mai eficientă și atractivă prin utilizarea uneltelor digitale.
  • Cei care doresc să învețe mai multe despre lumea digitală și importanța acesteia în zilele noastre.
  • Cei care doresc să facă networking cu alte organizații care utilizează uneltele digitale în beneficiul lor.

Pentru a te putea înscrie te încurajăm să accesezi site-ul oficial.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Noi oportunități pentru studenții profesional tehnic din Moldova
Next Faci parte dintr-un CE și vrei să înțelegi cum poți organiza alegeri și campanii eficiente în școala ta. Înscrie-te și participă la această sesiune
Maria Brinca
About the author

Maria Brinca

No Comment

Leave a reply