Obiceiurile oamenilor ce duc un mod sănătos de viață


mod sănătos de viață

Vrei sa îți schimbi modul de viață și să devii mai sănătos/sănătoasă? În acest articol vei afla ce cuprinde un mod de viață corect și binevenit, și ce să faci ca să devii mai sănătos.

Ce cuprinde un mod de viață sănătos?

Conceptul “sănătate” poate fi împărțit în trei categorii: sănătatea fizică, mentală, și sănătatea emoțională. Sunt lucruri pe care le poți face pentru a rămâne sănătos în toate aceste categorii, însă ca adolescent, sunt anumite lucruri la care trebuie să atragi atenția.

Cum sa îmi mențin sănătatea fizică?

  • Fă sport regular: Adolescenții trebuie să fie activi pentru cel puțin 60 de minute în zi.
  • Menține o dietă sănătoasă: Alimentația sănătoasă este o parte importantă a creșterii. Mănâncă multe fructe și legume, și încearcă să limitezi consumul grăsimilor și a mâncărurilor cu mult zahăr. 
  • Spală-te pe dinți: După cum știți deja, spălatul pe dinți este un lucru foarte important, mai ales fiind copii. Dacă ai grijă de igiena dentară acum, mai târziu nu o să ai complicații. 
  • Folosește crema solară: Poate părea ca un lucru banal, dar este foarte important să porți crema solara când ieși undeva vara, sau pe timp însorit. Previne cancerul de piele. 
  • Nu asculta muzică prea tare: Cred că vi s-a mai zis să nu ascultați muzică la volum înalt fiindcă îți va afecta auzul, și cred că majoritatea dintre noi am ignorat acest anunț. Însă, este foarte important să ascultăm muzică la un nivel mediu ca să nu suferim pierderea auzului.

Cum sa îmi mențin sănătatea mentală?

  • Învață să te descurci cu stresul: Ca adolescenți, avem multă presiune pe noi. Trebuie sa îți faci temele pentru școală la timp, și să participi la activități extra școlare. Câteodată, asta poate cauza stres, și este necesar să știi cum să te descurci în așa situații. Te poate ajuta să ieși la o plimbare, sau doar să iei o pauza de la tot ce faci și să te odihnești.
  • Încearcă să ai o relație bună cu părinții tăi: Înțeleg că, uneori este complicat să te înțelegi cu părinții tăi. Însă încearcă să înțelegi că ei îți vor binele. Ei sunt cei cu care trebuie să poți vorbi despre orice, iar pentru a face asta trebuie să ai o relație bună cu ei. 
  • Nu fă prea multe lucruri deodată: Nu începe prea multe lucruri în același timp. Asta poate duce la stres sau anxietate. Ia-o ușor și nu te încărca cu prea multe task-uri. 

Sper că acest articol ți-a fost de folos, nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Bianca Sîrbu

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Oportunitate de internship de lungă durată pentru avocați începători
Next Fii voluntar la Centrul de Informare Turistică din Chișinău
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − five =