Înscrie-te și participă la Rights@Work4Youth Hackathon Chișinău 2019

cntm moldova, oportunitati pentru tineri, hackathon

Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) anunță concurs de selectare a 20 de tineri/tinere, care studiază la universitate sau colegiu de profil, pasionați de IT și disciplinele de drept cu precădere în dreptul muncii pentru a participa la Rights@Work4Youth Hackathon Chișinău 2019.

În contextul în care tinerii vor să se înregistreze în câmpul muncii, dar adesea nu au cunoștințe despre condițiile și reglementările actelor normative în sfera muncii, cât și despre modul în care acestea se raportează la practicile lor de zi cu zi, se impune informarea și abilitarea tinerilor cu privire la drepturile lor pe piața muncii, dar și sporirea prezenței acestora în câmpul muncii. În spiritul inovării, dezvoltarea soluțiilor digitale în domeniul dreptului muncii este premisa în contextul căreia Consiliului Național al Tineretului din Moldova, cu sprijinul Organizației Mondiale a Muncii, organizează Rights@Work4Youth Hackathon Chișinău 2019.

Obiectivul general al Hackathon-ului este de a dezvolta „conceptul” unui joc mobil bazat pe setul de instrumente Rights@Work4Youth, care servește drept un instrument inovator pentru a le oferi cunoștințe tinerilor despre drepturile lor la locul de muncă și pentru a-i împuternici să pledeze pentru respectarea acestora atunci când sunt în tranziție pe piața muncii. Astfel, jocul dezvoltat va avea drept scop promovarea cunoașterii drepturilor tinerilor în câmpul muncii.

Pe parcursul evenimentului, participanții vor lucra în 4 echipe a câte 5 persoane și vor dezvolta un concept de joc educativ. Participanții la proiect vor fi asistați și ghidați la necesitate de experți din cadrul proiectului în vederea facilitării activității echipelor. De asemenea, participanții vor beneficia de sesiuni de training cu privire la dreptul muncii și tehnici de dezvoltare a unei aplicației mobile.

Finalul „Rights@Work4Youth Hackathon” va culmina cu prezentarea de către echipe a conceptului de joc pe care l-au dezvoltat în fața unui juriu constituit din experți în domeniile de referință. În rezultatul competiției vor fi alese trei echipe câștigătoare care vor primi un premiu bănesc neimpozitat în valoare de 400 (USD) pentru locul III, 500 (USD) pentru locul II și 1000 (USD) pentru locul I.

Clauza de diversitate: candidații din grupuri sub-reprezentate (persoane cu dizabilități, romi și alte minorități, etc.) vor avea un avantaj în timpul procesului de selecție. CNTM se angajează să adapteze în mod rezonabil mediul de lucru la necesitățile persoanelor cu nevoi speciale.

Tinerii interesați sunt invitați să se înscrie în concursul de selecție prin a completa formularul de participare.

Termenul limită pentru înscrieri – 30 septembrie 2019

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 23-51-75 sau prin e-mail: roman.banari@cntm.md, persoana de contact fiind Banari Roman, Secretar General al CNTM.

Acest articol a fost adăugat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous ESAM recrutează voluntari în cadrul organizației
Next Parlamentul Tinerilor, ediția a III-a: Dorești să devii deputat? Înscrie-te!
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 16 =