Sigmoid vă invită la un nou eveniment din cadrul seriei lunare, Sigmoid Spectrum: Clustering.
Sigmoid este o organizație non-guvernamentală de cercetare și dezvoltare (R&D), fondată în 2020, cu scopul de a contribui la dezvoltarea Inteligenței Artificiale, în special domeniile de Machine Learning și Data Science, în Republica Moldova. În scopul său educațional, Sigmoid pregătește atât viitori specialiști în Data Science și Machine Learning, cât și viitorii angajați în diferite posturi ale companiilor, oferind experiență de muncă în HR, PR, precum și practică în lucru în echipă, coordonarea proiectelor, angajare, cercetare.
V-ați confruntat vreodată cu necesitatea de a asocia obiectele în clase, cum ar fi culorile în calde și reci sau muzica în clasică și populară? Aceasta este, de fapt, o necesitate cotidiană și presupune antrenarea anumitor abilități care denotã dezvoltarea capacităților mentale superioare – ceea ce ar părea ireal pentru un calculator. Însă inginerii de la Sigmoid sunt de o altă părere și vor să vă demonstreze aceasta!
Abilitățile pe care le dezvoltă calculatorul se datorează Clusterizării – o tehnică eficientă și motivatorie. Clusterizarea este o sarcină de învățare automată nesupravegheată. Utilizarea unui algoritm de grupare înseamnă că îi veți oferi algoritmului o mulțime de date de intrare fără etichete și îl lăsați să găsească orice grupări din datele pe care le poate. Când începeți cu date despre care nu știți nimic, Clusterizarea ar putea fi un loc bun pentru a obține o perspectivă.
Pe data de 6 septembrie, la ora 18:00, Sigmoid vă invită să vă alăturați unei noi ediții a Sigmoid Spectrum: Clustering, alături de speaker-ul Marius Purici, care vă va prezenta implementarea a doi algoritmi de grupare: K-Means și GMM, precum și utilizarea lor în client research & groping. Marius studiază Inginerie Software și este Inginer Machine Learning la Sigmoid. Fiind interesat de învățarea supervizată, nesupervizată și profundă, el speră că acest eveniment să vă creeze o viziune clară asupra conceptului de Clusterizare, de aceea vă încurajează să adresați și întrebări pe parcursul sesiunii.
Evenimentul se va desfășura pe platforma online Zoom, în limba română.
Pentru a participa, accesați link-ul și înregistrați-vă: AICI.
Pentru a fi la curent cu următoarele evenimente și oportunități de autodezvoltare organizate de Sigmoid, puteți urmări pagina de Facebook, LinkedIn, Instagram. Mai mult ca atât, abonați-vă la canalul de YouTube, pentru a beneficia de fiecare lecție video creată de Sigmoid.
No Comment