De la un băiat timid la o legendă în lumea muzicii: Viața lui Freddie Mercury, solistul trupei Queen


Încă din cele mai vechi timpuri muzica a fost asemănată cu o modalitate de relaxare și meditare în timpul liber. Grecii considerau muzica ca fiind un mod de a te simți în armonie cu spațiul. Cunoaște-l pe Freddie Mercury, cel care a reușit să descoperă această armonie și în interiorul său. Citește mai departe, pentru a-l cunoaște în detalii mai amănunțite pe solistul principal al grupei Queen!

Primii săi ani din industria muzicii

Freddie Mercury a fost un muzician, cântăreț, compozitor și textier britanic. Este cunoscut ca vocalist al formației britanice de muzică rock Queen. Cu numele său real Farrokh Bulsara, Freddie Mercury s-a născut pe 6 septembrie 1946 în Zanzibar, Tanzania. Tatăl lui avea o funcție înaltă în Guvernul Britanic, așa că familia sa trăia în condiții privilegiate față de restul populației de pe insulă.

Pe când Freddie avea numai 5 ani, părinții săi s-au mutat în Bombay, India, împreună cu el și sora sa, Kashmira. Trimis la o școală cu internat la 150 de km de cel mai mare oraș al Indiei, Mercury s-a dovedit un copil talentat, cu înclinații către artă și sport. Din cauza revoluției din Zanzibar, Freddie și familia sa au fost nevoiți să se mute în Anglia, acolo unde acesta a urmat colegiul  West Thames College.

După absolvire, Mercury se tot alăturase unor formații de muzică rock, dar toate aparițiile sale din lumea reflectoarelor, erau urmate de un eșec total. În ciuda acestor nereușite, în anul 1970, Freddie s-a alăturat chitaristului Brian May și bateristului Roger Taylor, inființând trupa Queen, care îi și aduse succesul de mult dorit. 

Succesul lui Mercury în cadrul trupei „Queen”

Viața lui Freddie Mercury este asociată deseori cu trupa Queen. Datorită acesteia, numele lui s-a făcut cunoascut în întreaga lume. Trupa Queen cu Freddie Mercury solist principal era renumită pentru show-urile sale live, care strângeau zeci de mii de oameni. Concertul Live Aid de pe Wembley din 1985 rămâne în istorie pentru una dintre cele mai bune performanțe ale artistului. La acest eveniment, peste 70.000 de oameni au cântat la unison alături de Queen.

În 2018 popularitatea lui Freddie și a trupei Queen a fost readusă în actualitate, prin filmul „Bohemian Rhapsody”. Viața lui Freddie Mercury i-a fascinat pe cinefilii, care au transformat Bohemian Rhapsody în cel mai bine vândut film autobiografic muzical din toate timpurile. Cu toate acestea în ciuda succesului lor actual, au fost perioade când formație era criticată aspru, până în 1991, anul morții lui Freddie. După care a urmat și o creștere extraordinară a recunoașterii celor patru muzicieni.

Sfârșitul unei ere: Moartea lui Freddie

Conform cărții lui Jim Hutton, Mercury and Me, Mercury a fost diagnosticat cu SIDA în primăvara anului 1987. În același an, Mercury a declarat că testul său a ieșit negativ. Cu toate acestea în ciuda negațiilor, presa britanică a continuat zvonurile în anii următori, din cauza stării psihice și aparenței fizice a lui Mercury, din ce în ce mai slăbit și mai subțire, precum și din cauza lipsei de turnee a celor de la Queen.

În 1991 Freddie a avut o declarație de presă, unde a recunoscut că în toți acești ani acesta a suferit de SIDA, dar a ascuns acest lucru, deoarece erau niște detalii personale care ar fi putut să le afecteze viețile oamenilor săi dragi. După 24 de ore de la această declarație, Frddie s-a stins din viață la vârsta de 45 de ani. Chiar dacă au trecut mai bine de 25 de ani de la moartea artistului, el este admirat cât și ascultat până-n zilele de astăzi de către toți iubitorii trupei Queen.

Reporter Youth.md: Evelina Ciutac

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Oportunitate pentru organizațiile de tineret din Ungheni: Programul raional de Granturi 2020
Next Află care sunt 7 dintre cele mai frecvente vise și semnificația lor
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 15 =