Mituri și obiceiuri pe care probabil încă le crezi


mituri pe care încă le crezi

1. Voluntariatul este munca murdară pe care nimeni nu vrea să o facă

E adevărat, există posibilitatea ca uneori voluntarul să participe la activități solicitante; precum zugrăvirea pereților unei școli, strângerea gunoiului din parcul orașului, plantarea de copaci sau gătirea unor preparate pentru oamenii străzii. În alte ocazii însă voluntarul va face parte, de exemplu, din grupul de inițiativă al unui proiect, fiind responsabil de planificarea și coordonarea activității unui grup de voluntari sau se va ocupa de partea de comunicare a proiectului.

2. Dacă te uiţi la televizor de aproape vei avea probleme cu ochii

În ciuda insistenţelor constante ale părinţilor tăi, uitatul de aproape la televizor nu îţi va cauza nicio problemă cu vederea, potrivit unui studiu american. Mai mult decât atât, dacă citeşti şi alegi să o faci cu lumina aprinsă slab, acest lucru nu te va ajuta să-ţi păstrezi vederea sănătoasă; la fel cum nici morcovii nu vor face minuni, dacă vederea ta se strică.

3. Guma de mestecat se digeră ani de zile

Probabil ţi s-a spus, la un moment dat, că gumă de mestecat, odată înghiţită, se va digera în aproximativ şapte ani. Profesorul Rodger Liddle, de la Universitatea Duke, din Carolina de Nord, a clarificat lucrurile: „Nimic nu rămâne atâta timp în stomac; doar dacă este mult prea mare să fie digerat sau rămâne cumva blocat în intestine”. Potrivit unui alt cercetător, guma este tratată de stomacul tău exact cum este tratat orice alt aliment, digerându-se în 30-120 de minute.

4. Nu poți învăța 2 limbi în același timp

Un alt mit pretinde că nu poți învăța două limbi în același timp, mai ales în copilărie. Motivul principal ar fi faptul că există riscul să amesteci cunoștințele, ceea ce sugerează că diferite zone ale creierului ar concura pentru resurse. În realitate, nu există dovezi științifice care să demonstreze teoria asta. Funcționează la fel ca în cazul învățării de orice fel.

Pentru mai multe articole utile și interesante nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram.

Reporter Youth.md: Berehoi Laura

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous JOB // Global web and data management officer, strategic development
Next Concurs pentru elevi: Tinerii pasionați de IT sunt provocați să se înscrie
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × five =