Marchează 130 ani ai Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală la Târgul Meșterilor Populari


Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, în luna octombrie, împlinește 130 de ani de la fondare, fiind cea mai veche instituție muzeală din Republica Moldova. Cu acest prilej, muzeul organizează mai multe evenimente cu genericul 130 de ani de istorie și cultură națională, menite să promoveze instituția, precum și patrimoniul etnografic și natural de excepție din țara noastră.

Unul din aceste evenimente importante este Târgul Meșterilor Populari din 22 septembrie la care vor participa cei mai valoroși meșteri din țară, având scopul de a promova cultura și valorile naționale, în special, arta populară, care este un element important al patrimoniului național.

În cadrul evenimentului, vizitatorii vor putea să admire expozițiile de piese tradiționale și artizanat, confecționate cu mult talent și dragoste de către meșterii populari, să achiziționeze piesele îndrăgite, produse autohtone eco și să se bucure de un program artistic și concursuri pregătite de angajații muzeului.

Remarcăm, că istoria Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală începe acum 130 de ani în urma organizării Expoziției Agricole și Industriale în toamna anului 1889. 

Evenimentul va avea loc în incinta muzeului, pe strada str. Kogălniceanu, 82, de la ora 10:00 până la 13:00.

 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous 20 de tineri informați despre managementul financiar, documentele și procedurile interne într-o organizație
Next Vezi ce cărți recomandă tinerii scriitori moldoveni
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − five =