Fii informat și participă la o serie de ateliere BICICULTURA


bicicultura serie de ateliere ciclism

Îți place mersul pe bicicletă? Câte reguli de circulație știi în calitate de biciclist? Fii informat și participă la o serie de ateliere BICICULTURA! Citește articolul până la capăt și află subiectele puse în discuție!

Această serie de ateliere BICICULTURA își propune să promoveze mersul pe bicicletă, oferind informații necesare atât teoretice, cât şi practice despre bicicletă şi ciclat în Chișinău.

BICICULTURA #1: Ce spune Codul Rutier?

Atelier cu Anatol Daicu, profesor de legislație rutieră la Școala Auto Start și asistent universitar pe legislația rutieră și vamală la Universitatea Agrară de Stat. El ne va prezenta care sunt obligațiile dar și drepturile bicicliștilor/telor în trafic, conform Codului Rutier în vigoare. Vom putea adresa întrebări despre cum să circulăm corect în trafic, despre nedumeriri generale sau situații specifice cu care v-ați întâlnit.

Câteva inițiative, organizații și persoane entuziaste ale bicicletei, vin cu o propunere pentru toți cei/toate cele care cochetează cu ideea de a încerca bicicleta prin Chișinău.

Calendarul evenimentelor BICICULTURA:

  • 28.02.2020 – #1 Ce spune codul rutier? Cum să pedalăm corect prin Chișinău?
  • 06.03.2020 – #2 Fă-ți curaj și urcă pe bicicletă! Experience-sharing cu cei care folosesc bicicleta ca mijloc de transport prin Chișinău. Află care sunt practicile și sfaturile, întreabă care-ți sunt nedumeririle.
  • 13.03.2020 – #3 Reparații ABC – mecanica de bază a bicicletei și cum să nu rămâi cu ea în drum! Atelier pentru începători despre reparații de bază.
  • 27.03.2020 – #4 Masa Critică Martie. Odată ce toți vom fi echipați în cunoștințe și abilități practice, cu bicicletele reparate și lustruite, pornim o nouă serie de plimbări lunare pe bicicletă prin oraș.

Masa Critică Martie va fi dedicată subiectului poluării aerului.

Intrarea la toate evenimentele este Liberă.

Prima întâlnire din cadrul această serie de ateliere va avea loc pe 28 februarie, 18:00, la EcoVisio (str. A.Mateevici, 71)

Află primul cele mai interesante evenimente pentru tine, pe youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous People In Need angajează expert în domeniul planificării comunitare
Next Ești membru ai unui Consiliu Local de Tineret? Participă la un schimb de tineret
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × one =