Luni începe Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru „ClassFest”. Vezi programul spectacolelor și invită-ți prietenii

ClassFest 2018, Festivalul Școlilor de Teatru, Spectacole

A opta ediție a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru „ClassFest” începe luni, 30 aprilie. La Chișinău se vor aduna reprezentanți a zeci de școli de teatru din diverse țări ale lumii. 

„Ediţia a VIII-a întruneşte la Chişinău reprezentanţi ai următoarelor şcoli de teatru: Institutul de Stat de Teatru şi Cinematografie din Erevan, Armenia, Universitatea de Muzică și Teatru din Graz, Austria, Universitatea de Stat de Cultură și Arte din Azerbaijan, Academia de Arte de Stat din Minsk, Belarus, Academia de Teatru și Film Athanor din Passau, Germania, Academia de Teatru Sofia Amendolea din Roma, Italia, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chişinău, Republica Moldova, Şcoala Internaţională de Film şi Televiziune (EICAR) din Paris, Franţa, Școala Națională de Film, Televiziune și Teatru din Łódź, Polonia, Academia Națională de Artă T. K. Zhurgenov din Almaty, Kazahstan, Institutul Național de Artă Teatrală din Sankt Petersburg, Rusia, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie I. L. Caragiale din București, România, Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași, România, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România, Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, România, Universitatea Naţională de Teatru, Film şi TV Karpenko-Kary din Kiev, Ucraina”, spun organizatorii.

Spectacolele din cadrul festivalului abordează diverse teme, ce vizează politica, relațiile conjugale, crizele familiale, violenţa, războiul, teroarea, iubirea etc., tratate în dramaturgia scriitorilor Eugene Ionesco, William Shakespeare, Samuel Beckett, Brandon Thomas, Vasili Sigarev, Maxim Gorki ş.a.

Producţiile teatrale vor fi prezentate în: Teatrul Naţional Eugene Ionesco, Teatrul de Revistă Ginta Latină, Teatrul Naţional Satiricus I. L. Caragiale, Teatrul Republican de Păpuşi Licurici, Teatrul Dramatic Rus de Stat A .P. Cehov, Teatrul Republican Luceafărul, Teatrul Naţional Mihai Eminescu, Centrul de Educaţie şi Cultură prin Artă, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

Accesul la toate spectacolele este liber.

Programul spectacolelor:

 

Previous (FOTO) Liceul „Mihai Eminescu” din Edineț, o școală performantă cu profesori profesioniști. „Ne dezvoltăm din toate punctele de vedere”
Next Training pentru profesori privind utilizarea tehnologiilor informaționale în procesul didactic
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *