(FOTO) Liceul „Mihai Eminescu” din Edineț, o școală performantă cu profesori profesioniști. „Ne dezvoltăm din toate punctele de vedere”

vocea tinerilor, CMT

Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Edineț este o școală modernă, amenajată frumos, care oferă multe oportunități pentru elevi. Instituția oferă o mulțime de beneficii și oportunități de dezvoltare pentru elevi, însă, ca în orice instituție, există și unele lucruri mai slabe, pe care le-am depistat cu ajutorul elevilor și al profesorilor din liceu. Totodată, am identificat și ce lucruri ar trebui să mai fie schimbate în instituție.

Valeria Cobîleanschi, elevă în clasa a X-a, a menționat că, în primul rând, îi place cum sunt amenajate sălile de clasă.

„În școala noastră sunt foarte multe lucruri minunate. Îmi place mult cum sunt amenajate sălile de clasă și apreciez foarte mult profesorii noștri. De asemenea, apreciez faptul că noi, elevii, avem acces la sălile multimedia, unde sunt calculatoare, tablete și table interactive. Ne dezvoltăm din toate punctele de vedere. Totodată, aș dori ca elevii din clasele mai mari să poată lua masa în cantina școlii”, a spus eleva.

Elevii sunt implicați activ în diverse proiecte internaționale, susține Ana-Maria Butușanu, elevă în clasa a X-a: „Mereu suntem implicați în proiecte internaționale, care presupun schimburi de experiență sau alte proiecte în limba engleză. În general, avem o școală modernă, cu săli multimedia, cu bibliotecă performantă și calculatoare”.

Totodată, eleva spune că nu îi place că elevii din clasele gimnaziale și liceale nu iau masa la școală.

Cristi, elev în clasa a IX-a, spune că îi plac foarte mult metodele de predare ale profesorilor și ar dori să fie schimbate doar vestiarele.

Iar Elena, elevă în clasa a X-a, menționează că îi place mult laboratorul de chimie, sala de arte și și-ar dori mai puține teme pentru acasă.

În cadrul liceului sunt organizate foarte multe activități, ceea ce îi face pe elevi să se simtă mereu utili și în mijlocul evenimentelor.

Viața de elev nu este monotonă și plictisitoare datorită tuturor activităților care sunt organizate la noi în școală. Totodată, îmi place cum sunt amenajate clasele și întreaga școală în general”, a spus Otilia Antonesi, elevă în clasa a XI-a.

Dorina Cara, profesoară de literatura universală, ne-a spus că Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” este o școală performantă.

Profesorii au o pregătire foarte bună, sunt profesioniști în adevăratul sens al cuvântului. În același timp, copiii sunt creativi, ingenioși și dornici de a se implica în diverse proiecte naționale și internaționale”, a adăugat profesoara.

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.

Previous Vino la cea mai inovatoare competiție inginerească din Moldova — Rube Goldberg 2018
Next Luni începe Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru „ClassFest”. Vezi programul spectacolelor și invită-ți prietenii
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *