Interviu cu câștigătorul concursului fotografic „Viața tinerilor la sat” Marius Trifan


Printre câștigătorii concursului „Viața tinerilor la sat”, se află și Trifan Marius.Tânărul de 13 ani,elev în Gimnaziul Ion Vatamanu din satul Pirlița, raionul Ungheni.

Ce gânduri ai avut înainte să se anunțe câștigătorii ? Te-ai gândit că chiar tu poți fi unul dintre ei?

,,Dacă să răspund sincer, n-am crezut că o să fiu printre cei 12 câștigători, deoarece am folosit un aparat foto vechi care nu suporta calitatea de imagine cerută, iar când am aflat care o să fie premiul principal, am crezut că o să fie sute de participanți și chiar nu credeam că am vreo șansă la câștig.”

Cum ai reacționat când ai aflat că ești unul dintre câștigătorii concursului?

,,Când am fost telefonat de doamna Rodica, de la Youth.md și am aflat că sunt printre cei 12 câștigători, eram în culmea fericirii. Am început să sar în sus de bucurie! Părinții nu înțelegeau ce se întâmplă, iar când le-am spus, au rămas șocați.”

Spune-ne mai multe despre tema abordată în fotografia ta?

,,La început nu știam la ce tema să fac poza, deoarece la sat sunt multe lucruri interesante. Tema ce am abordat-o a fost ,,lucrul în câmp”. Mă gândeam să mă duc în câmp să găsesc pe cineva care ar fi fost de acord să le fac o poză, însă spre fericirea mea m-am întâlnit cu vecinii ce se duceau să strângă fâneață și le-am cerut să fac poze. A fost o aventură pe cinste, deoarece în afară că am pozat, m-am și distrat.”

Fotografia este o pasiune a ta sau ai descoperit-o în urma acestui concurs?

,,Dacă să fiu sincer,am participat la acest concurs doar că sa explorez lumea altui domeniu. Îmi place să încerc lucruri noi și mă bucură faptul că mi se primește, însă chiar dacă am câștigat, totuși fotografia nu e pe gustul meu. Însă aș dori să mulțumesc tuturor partenerilor ce au susținut acest concurs, îndeosebi Crunchyroll, deoarece datorită altui concurs organizat de ei, mi-am descoperit talentul în IT.”

Care a fost partea cea mai memorabilă din tot concursul ?

,,Am avut mai multe părți memorabile, însă acea partea ce cred că îmi va rămâne în suflet pe mult timp înainte va fi că, fiind un băiat de la țară și crezând că nu voi câștiga și având o dispoziție nu prea bună, primisem un apel ce mi-a spus că sunt unul din cei 12 câștigători, ceea ce mi-a făcut atât ziua, cât și toată vara să fie mai frumoasă.”

Ai avut susținere de la cineva? Dacă da, de la cine?

,,Desigur, am avut susținerea din partea familiei, dar și vecinilor care au pozat și din partea verișoarei mele, care la fel ca mine este una din cei 12 câștigători. Fără ei, nu cred că m-aș fi isprăvit.”

Cât de important crezi că este implicarea tinerilor în astfel de concursuri?

,,Eu cred că aceste concursuri ajută la dezvoltarea tinerilor și la găsirea pasiunei acestora. Deci, da, implicarea tinerilor este foarte importantă în aceste concursuri. La fel cum eu încerc lucruri noi și îmi găsesc ceea ce e pe placul sufletului meu,la fel și alți tineri ar trebui să încerce să-și găsească lumea interioară.”

Pentru mai multe articole accesați pagina noastră Youth.md. Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tineri!

Reporter Youth.md: Doni Adela

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ai între 16 și 26 ani? Înscrie-te la Forumul Tinerilor Lideri din Moldova
Next Ai între 12 și 18 ani? Echipa Interact Chișinău te așteaptă să te alături
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six + 19 =