Lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei să cânți la vioară


Vrei sa începi să cânți la vioară dar nu știi de unde sa începi? Sunt multe întrebări la care ai nevoie de răspunsuri, de exemplu “Care este costul?” sau “E mai bine sa învăț acasă sau cu un profesor?”. În acest articol voi vorbi despre cum să începi să cânți la vioară, din propria experiență.

De unde să știu de care vioară am nevoie?

Pentru a măsura ce dimensiune vi se potrivește cel mai bine, trebuie să știți lungimea dintre gât și mijlocul palmei stângi sau încheieturii mâinii stângi. Acest lucru se măsoară atunci când mâna este complet extinsă și ridicată perpendicular pe corp, la fel ca în cazul unei viori, sau ai putea merge la un magazin specializat, unde un expert te va ajuta să alegi.

Cât costă să cumperi o vioară nouă?

O vioară nouă poate costa în jur de 3000-4000 de lei (în dependență de mărime). Desigur că dacă cumpărați una la mâna a doua ar fi mai ieftină. Acum apare întrebarea, e mai bine să cumperi o vioară nouă sau second-hand? Daca ai deja experiență cu viorile, una second-hand s-ar potrivi bine, însă ca începător ar fi mai bine să cumperi o vioară nouă. Cu o vioară nouă tu vei învăța cum să o folosești se ce să faci, însă când vine vorba de una veche, este mai bună pentru persoane cu experiență.

Este mai bine sa învăț singur sau cu un profesor?

În acest caz, depinde de tine. Daca vrei să înveți să cânți la vioară după standardele tradiționale (ceea ce va introduce pianul și lecții de solfegiu mai departe) este mai bine să înveți la o școală. Dar, daca vrei să înveți să cânți la vioară după pasul tău, cu cântece alese de tine poți învăța de acasă. Eu am început la o școală muzicală, și încă frecventez una, dar mă și ocup singură și învăț piesele care îmi plac mie.

Cât durează studiul la o școală muzicală?

De obicei durează între 6-7 ani însă depinde de preferință. După cum am spus, după primii 2 ani de vioară, vor începe sa fie introduse pianul, solfegiu, ansamblul și altele, iar pentru a primi o diplomă, trebuie ca toate să fie frecventate regulat.

Sper că acest articol ți-a fost util. Mai multe exemple găsești chiar pe site-ul nostru: www.youth.md.  Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Sîrbu Bianca

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cunoaște-l pe Vladimir Rediboi, CBDO Gardian în cadrul Shared Breakfast
Next Selectăm 6 tineri – participanți la proiectul Erasmus + „Little Voice”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply