5 recomandări ce vor contribui la îmbunătățirea încrederii de sine


încrederea în sine

În zilele de astăzi vom auzi oriunde ne vom duce discuții pe tema self- confidence, ce înseamnă, anumite concepte și atitudini, cât și recomandări ce vor contribui la îmbunătățirea încrederii de sine. Cum îmi îmbunătățesc încrederea în propria persoană sau cum aș putea s-o dobândesc? Este doar una dintre cele mai frecvente întrebări adresate de către publicul larg atunci când vine vorba de self-confidence. Astfel te invităm să citești în continuare pentru a primi răspuns la întrebarea de mai sus!

1. Fă o schimbare în obiceiurile ce nu te satisfac

Pe cât de banal nu ar suna pe atât de eficientă ar putea fi considerată o schimbare în obiceiurile neprielnice pentru propria persoană. Fiecare dintre noi s-a întâlnit măcar o dată cu anumite activități ce aveau o influență negativă asupra vieții cotidiene; nefiind mulțumit, cât și satisfăcut atât pe plan moral, cât și fizic de către acestea. În acest mod vă propunem să ieșiți din zona dumneavoastră de confort; și să faceți o schimbare câtuși de mică în obiceiurile zilnice ce au un efect negativ asupra sinelui. 

2. Folosește materiale motivaționale pentru a-ți construi încrederea în sine

Modul în care te motivezi și cât de bine îți păstrezi motivația, este unul dintre elementele de bază ale dezvoltării personale. Iar acesta influențează semnificativ cantitatea de  încredere pe care o deții. Câtă încredere ai în cuvintele pe care le rostești sau atunci când îi abordezi pe ceilalți; acțiuni ce contribuie la încrederea și acceptarea de sine.

3. Cunoașteți valorile și propriile principii

Atât opiniile, cât și gândurile pe care le deții se datorează conștiinței tale. Dând faptului că în viață fiecare își are propriile principii și ideologii după care se conduce pe sine însuși, necesită să acordăm mai mult timp propriilor necesități,  pentru a-ți spori încrederea în ființa proprie. 

4. Regăsește-te

Nu este necesar să asculţi un playlist şi să aştepţi să vină melodia ta favorită pentru o stare de spirit favorabilă și o dorință de a-ți trăi viața la maxim. Tu îți reprezinți propriul scenarist, regizor și chiar actorul principal pe scena vieții unde decizi când este timpul să te redescoperi pe tine însuți și să te apreciezi cu propriile interese sau pasiuni care-ți declanșează ceva în interior. Notează-ţi tot ce îți place sau tot ce te inspiră. În acest mod tu deții controlul asupra întregii tale existențe, fiind în stare de închide o ușă cu scopul de a deschide una nouă. 

5. Gândește pozitiv

Ce înseamnă cu adevărat gândirea pozitivă? Ea se remarcă atunci cand este găsită în cele mai nepotrivite circumstanțe, uneori pozitivismul este despre a privi cu bucurie la lucrurile mici din viața ta. Chiar și atunci când nimic nu mai are speranță, gândește-te la faptul că trăiești și ca ești bine.

Reporter Youth.md: Rusu Andriana

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Atelier online de educație financiară pentru elevii din clasele VII - XII-a
Next iHUB Talks: Prima ediție despre comunicarea online pentru afaceri
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 13 =