Job // DVV International angajează formator-traducător (rusă – română)


traducator job dvv international

DVV International Moldova (www.dvv-international.md) este Asociația Germană pentru Educația Adulților. Organizația are nevoie de un formator-traducător, din limba rusă în limba română, în cadrul unui proiect.

Una dintre aspirațiile-cheie ale DVV International este crearea și consolidarea unor Centre pentru Educația Adulților (CEA). CEA sunt instituții care contribuie la bunăstarea oamenilor, la reducerea sărăciei și la încurajarea schimbărilor pentru dezvoltare prin educația adulților. DVV International colaborează cu organizații partenere – ONG-uri teritoriale active în oferirea de servicii de educație a adulților. Proiectul de țară este realizat cu sprijinul BMZ – Ministerul Federal pentru Cooperare și Dezvoltare Economică din Germania.

DVV International Moldova desfășoară un proiect de traducere și adaptare a unui instrument didactic intitulat „Lumea Comunităților” (LC) – http://worldofcommunities.org. Jocul-simulare a fost creat și testat în Ucraina și are ca obiectiv general cultivarea activismului civic. Setul didactic reprezintă o simulare a unor situații de viață într-o comunitate-tip. 

DVV International Moldova solicită serviciile unui formator-traducător care ar participa în procesul de traducere a materialelor din limba rusă în limba română și colaborare cu autorii produsului pentru încadrarea conceptelor care reflectă realitatea Republicii Moldova în șablonul jocului.

Profilul candidaților:

  1. Experiență în elaborarea materialelor didactice, inclusiv traducere în scris din limba rusă în limba română a textului jocului „Lumea Comunităților” (LC).
  2. Deschidere pentru comunicare cu autorii jocului la ajustarea formulărilor și contextualizarea conceptelor și fenomenelor sociale, conforme cu realitățile Republicii Moldova
  3. Interes pentru domeniul educație civice și eventuală implicare în formările din proiect pentru a deveni Facilitator certificat sau ‚maestru’-moderator LC. Formările vor avea loc atât on-line, cât și off-line la Chișinău pe durata 2020.

Perioada de implicare intensă a formatorului-traducător ar acoperi lunile iunie-octombrie 2020 cu drept de extindere, reieșind din ritmul și volumul lucrărilor.

Solicităm oferta de preț pentru sarcinile expuse mai sus:

  • Pentru traducerea în scris se solicită prețul pentru pagină convențională cu număr de semne, fără spații.
  • Iar pentru alte tipuri de lucrări în interacțiune cu echipa de proiect – un tarif net pe ora sau zi de lucru.

Așteptăm ofertele la adresa info@dvv-international.md până în data de 25 mai 2020, ora 23.59. Dosarele trebuie să fie însoțite de CV-ul candidatului (inclusiv lista de publicații la care ar fi contribuit). În linia de subiect vă rugăm să notați „Traducător WoC”. 

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Workshop gratuit de dezvoltare personală pentru adolescenți
Next Sesiune de informare pentru antreprenorii rurali despre Fondul Pilot LEADER
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 − four =