Învaţă programarea gratuit în cadrul programului educaţional Academy+Moldova


Foto-simbol: Zugo.md

Ești pasionat de programare și vrei să-ți faci studii gratuite în IT?  Atunci programul educaţional Academy+Moldova  este ceea de ce ai nevoie.

Academy+ Moldova este un proiect de educație alternativă gratuită în IT implementat în Republica Moldova din 2016 de Fundația Youth Development for Innovation în parteneriat cu Academy+ Cluj și în baza licenței Ecole 42, Paris, Franța.

Scopul proiectului este formarea specialiștilor IT gata să fie angajați cu salarii motivante în companiile IT-partenere din Moldova acoperind necesitățile pieței și contribuind la dezvoltarea tinerilor și a țării.

Studiile se fac în baza proiectelor practice, fără profesori, cu evaluare peer to peer și instruire bazată pe nivele, fiind 42 nivele în total.

Programul este prevăzut pentru 3,5 ani de studii, dar deja după primul an de studii tinerii ajung la nivelul de specialiști IT juniori gata să facă stagiere și chiar să fie angajați.

Curricula este cu accent pe bazele programării (C, C++) și posibilitatea de a face, la alegere, specializare în: programare aplicată, algoritmică, inteligență artificială, dezvoltare jocuri, securitate informațională, sisteme operaționale, rețele și module suplimentare.

Grupul țintă de potențiali beneficiari ai proiectului:
Tinerii care au atins majoratul (18+), pasionați de domeniul programării care doresc să facă studii de calitate în IT și să îmbrățișeze o profesie în acest domeniu, pot să aplice la studii.
Programul de studii este deschis tuturor doritorilor, indiferent de domeniul de pregătire educațională sau profesională. Studiile în programare se fac de la zero, de aceea și recalificarea este posibilă.

Procesul de înscriere și selecție la studii:
Aplicarea la studii se face accesând platforma candidates.academyplus.md iar abilitățile de programare sunt testate inițial prin intermediul a două teste, unul de memorie și altul de logică. Testele le puteți realiza online după ce v-ați înregistrat pe site-ul sus-menționat. Testarea se face în mod automat și dacă ați trecut testele, în scurt timp veți primi un email de notificare.

Procesul de pre-selecție, “piscina” se desfășoară în una din lunile: iulie, august sau septembrie. Echipați-vă cu timp, insistență și răbdare pentru a face față testării. Veți lucra intens la proiecte de programare și doar cei care vor atinge punctajul necesar vor fi acceptați la studii.

În urma obținerii gradului necesar de performanță și a absolvirii Academy+Moldova, implementatorul proiectului Fundația Youth Development for Innovation, are angajamentul de a dezvolta parteneriate cu companii IT în căutare de specialiști și de a facilita procesul de angajare a acestora.

Înregistrare Academy+Moldova

🤔 Ești pasionat de programare și vrei să-ți faci studii gratuite în IT?👉 Atunci programul educațional Academy+Moldova este ceea de ce ai nevoie!📝 Înregistrează-te acum pe platforma online: http://candidates.academyplus.md, testează-ți abilitățile și devino student la Academy+Moldova!

Опубликовано Academy+Moldova 20 мая 2018 г.

Mai multe detalii despre proiectul Academy+ Moldova pot fi găsite pe pagina de Facebook, expediind un mesaj la office@y4i.eu sau apelând la numărul de telefon: 022 000 044.

Previous Petreceţi o zi de vineri cu voluntarii de la ARC şi află mai multe despre S.U.A
Next Ești gata de o nouă provocare? Fă un stagiu de șase luni la Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *