Învață mai multe despre schimbările climatice în cadrul unui curs de instruire


instruire online schimbări climatice

În perioada de 18 – 22 ianuarie, Centrul Național de Mediu organizează a II-a ediție a cursului de instruire „Protecția mediului, schimbări climatice, aspecte de gender și managementul proiectelor de mediu” pentru ONG-urile interesate din Republica Moldova.

Cursul de instruire va fi compus din 4 module:

  1. Mediul;
  2. Schimbări climatice;
  3. Gender în aspecte de mediu;
  4. Elaborarea și implementarea proiectelor de mediu.

Modulul de mediu va cuprinde informația cu privire la prioritățile în domeniul mediului, referințe la cadrul legislativ, informație cu privire la politici și strategii în domeniu, obligațiunile Republicii Moldova din cadrul Acordului de Asociere cu privire la protecția mediului și schimbări climatice și acțiunile posibile, care pot fi inițiate de ONG-urile pentru a îmbunătăți politicile din acest domeniu și pentru a îmbunătăți situația ecologică din țară.

Modulul privind schimbările climatice se va referi la cadrul strategic din domeniul schimbărilor climatice, obligațiunile diferitor sectoare economice de adaptare la schimbările climatice și acțiunile posibile ale ONG-urilor pentru atenuarea efectelor de schimbări climatice.

Modulul cu privire la aspectele de gender în domeniul mediului va descrie cum să respectăm egalitatea de gen în acțiunile pe care le desfășurăm din domeniul mediului și schimbărilor climatice.

Modulul – Managementul proiectelor de mediu, va oferi mai multă informație cu privire la elaborarea și implementarea proiectelor de mediu și proiectelor din domeniul schimbărilor climatice.

Detalii organizatorice:

Cursul va fi organizat online, în perioada 18 – 22 ianuarie și începe de la 10:00, până la 16:30.

Doritorii de a participa la acest curs sunt rugați să expedieze un e-mail de confirmare cu datele de contact la adresa cnm@environment.md sau să completeze acest formular până la data de 14 ianuarie 2021.

Acest curs este organizat în cadrul proiectului Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor” implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare cu suportul financiar al Suediei.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Evenimente culturale: Participă la lansarea expoziției de pictură E.L.E
Next Cele mai frecvente întrebări și răspunsuri legate de tortură
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *