Am intervievat-o pe Marketa Vlckova, care a absolvit recent King’s College în Londra. I-am pus întrebări legate de experiența sa la King’s College, cum și-a ales facultatea și instituția în care a dorit să își continue studiile universitare.
În acest articol veți vedea cum un absolvent de la King’s College răspunde la câteva întrebări frecvente despre experiența sa de la universitate.
1. A fost greu să intri la facultate? Care sunt unele lucruri pe care colegiile le caută la candidați?
Procesul în sine a fost destul de provocator. De fapt, am avut un mic pariu cu mine și în ultimul meu an de liceu am aplicat la London School of Economics and Political Science (LSE) pentru a studia Dreptul. Știam că nu voi intra, deoarece este unul dintre cele mai competitive programe din lume, dar mi-am spus că dacă intru într-adevăr în acest program prestigios, voi merge și voi întrerupe cariera mea de dans. „Din fericire” am fost respinsă și m-am mutat să dansez în SUA. Am fost ușurată.
După doi ani pauză, mi s-a părut dificil să mă întorc la universitate, a trebuit să mă întorc la gândirea critică și mai analitică, să-mi reîmprospătez cunoștințele despre cum să scriu eseuri bune etc. În cazul meu, am mers mai întâi să fac un an de bază la King’s College London, care este un curs de un an și dacă îl promovați cu o notă bună (2,1), atunci sunteți acceptat la programul de licență King’s College London.
Colegiile caută studenți care se descurcă foarte bine din punct de vedere academic și, pe lângă studii, sunt interesați de provocările globale și problemele de astăzi. Este recomandat să faci voluntariat sau să fii într-un fel implicat activ în a face din această lume un loc mai bun, indiferent cât de mic ar fi ajutorul. Colegiile vor să vadă cum gândești, ce te face diferit de ceilalți.
2. Care a fost cel mai provocator lucru pe care a trebuit să-l faci când erai la colegiu?
Cu siguranță era oscilația mea între cariera de dans și lecțiile mele, participând la prelegeri și seminarii. În plus, studiile mele au fost afectate de Covid și astfel toate prelegerile și seminariile mele au fost online timp de peste un an și jumătate. A fost dificil să conectez și să mențin prietenii în acea perioadă și mi-a fost cu adevărat dor să fiu în campusul din inima Londrei.
3. Ce cautai într-un colegiu, cum ai facut alegerea dintre colegii?
Am fost întotdeauna interesată să învăț despre istorie, în special despre Primul Război și Al Doilea Război Mondial, așa că atunci când am întâlnit programul de Studii de Război predat la King’s, a fost o alegere clară pentru mine. Mă uit și la clasamentul programelor și apoi la ce se predă pe parcursul celor trei ani, deci schița cursului.
4. Cum te-ai hotărât ce vrei să studiezi? Știai de la început?
Situația mea era puțin diferită de ceilalți. Când am aplicat la King’s, știam că vreau să continui să dansez și așa că căutam un program care să-mi permită acest lucru (de exemplu, medicină, chimie, psihologie ar fi imposibil pentru mine din cauza lucrărilor de laborator). Mi-am dorit să fie bazat pe eseuri, deoarece întotdeauna mi-a plăcut să scriu eseuri. Cred că am încercat să identific ce îmi plăcea, să fac și ce mă interesa și apoi am luat-o de acolo.
5. Ai ceva sfaturi pentru studenții care urmează să înceapă universitatea?
Ceea ce mi s-a părut mereu provocator în timpul liceului a fost să fiu sinceră cu mine însămi cu privire la subiectele care îmi plăceau de fapt. Cred că de multe ori suntem influențați de cei care ne învață și putem fi influențați atât pozitiv, cât și negativ. De exemplu, în timpul liceului, profesorul meu preferat era cel de matematică și era materia mea preferată atunci, dar știam în adâncul sufletului că Matematica nu este ceva ce vreau să studiez cu adevărat. Ceea ce încerc să spun este că adesea ne bazăm subiectele pe ceilalți și pe cei care ne influențează cel mai mult.
Prin urmare, sfatul meu este să încercați să treceți mai departe și să încercați să vă gândiți cu adevărat la ceea ce vă place personal, la ce elemente în liceu ați întâlnit și care au aprins acea scânteie din interiorul vostru. Alege ceva care te pasionează, care rezonează cu adevărat cu tine. Mergeți dincolo și citiți o carte despre asta, găsiți articole pentru a afla mai multe, fiți curajos să mergeți și să puneți întrebări despre ceea ce vă interesează.
Sper ca acest articol v-a fost de folos, și ați învățat ceva nou despre procesul de alegere al unui colegiu, și perspectiva unei absolvente.
Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!
Reporter Youth.md: Sîrbu Bianca
No Comment