(interviu) Cunoaște-l pe Octavian Buzuleac – campion la dezbateri


buzuleac octavian

1. Cum și cand ai început să te ocupi cu dezbaterile? Cum ai ajuns vice președinte în Debate Academy Moldova?

Eram în clasa a 9, la lecția de limba engleză, când un băiat a venit cu propunerea de a  fi membru în clubul de dezbateri din Spiru Haret. Primele 2 dezbateri pentru mine au fost un eșec, mai apoi am decis să-mi perfecționez abilitățile în Debate Academy Moldova. În fiecare duminică eram acolo și toate cele 13 dezbateri au decurs cu succes. Apoi a urmat cursul de mentorat Debate of Thrones, după care am reușit sa câștig campionatul de dezbateri. Dupa o perioadă, am intrat în Board-ul Debate Academy din Moldova.

2.  Care a fost prima ta dezbatere în care te-ai încadrat deplin și care ți-a plăcut cel mai tare?

Dezbaterea care mi-a plăcut cel mai tare a fost cea din finala primului campionat, eram plin de emoții, dar am reușit să mă concentrez și să îl câștig.

3. Cum ai depasit frica de a te exprima in fața unui public?

N-am avut frica de public niciodată. Înainte de orice dezbatere mă informam bine pe tema dată pentru a fi sigur. Totodată, am învățat să improvizez și să fiu foarte convigator în fața unui auditoriu.

4.De ce ai decis sa te implici in dezbateri?

Am luat asa decizie, deoarece consider că în implicarea civică nu este nevoie de cantitate, ci de calitate. Am vazut această „calitate” în dezbateri, deoarece datorită lor apare gindirea critică, te dezvoltă multilateral; iți perfecționează abilitățile oratorice, ajutându-te să te exprimi convingător și structurat în fața unui public.

5.Ce sfaturi ai da tinerilor ce doresc să se implice în dezbateri?

În primul rând, să fie perseverenți, încrezuți și optimiști. În al doilea rând, să-și propună un scop pe care să-l urmeze, deoarece doar așa vor ajunge la un mare succes. De asemenea, sa nu se dezamageasca dupa prima dezbatere, conteaza experienta.

9.Cum te-ai schimbat în urma acestor activități?

În primul rand, mi-am crescut spiritul civic. În același timp, am decis să nu mă implic în mai multe organizații, deoarece asftel pierd din eficiență, iar implicindu-mă mai puțin, voi reuși să efectuez anumite schimbări în sociatatea noastră.

11.Care carte citită te-a impresionat cel mai mult și de ce?
Sunt foarte impresionat de lectură, mai ales cărțile de aventură scrise de Mark Twain și romanele de dragoste de Haruki Murakami. Cel mai mult imi plac cartile bazate pe psihologie, politică și geo politică, preferata fiind „Urmatorul De ce”scrisa de George Friednes .

Autor: Sanda Caisin

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Debate Academy lansează un nou proiect! Vezi ce poți descoperi la O&D - Oratory and Debate
Next “Artico” anunță un concurs de selectare a unui chitarist, iar noi credem că acesta poți fi chiar tu
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − nine =