Ținând cont că nu demult elevii s-au reîntors din nou să frecventeze școala, în ciuda diferitelor modele de învățământ ce țin de efectuarea lecțiilor atât online, cât și fizic; am decis să le dăm un șir de întrebări școlarilor din Republica Moldova în legătură cu desfășurarea orelor din instituția lor de învățământ, cât și despre măsurile de precauție și prevenirea răspândirii viusului.
Citește mai departe pentru a afla părerea unui elev din capitală în legătură cu învățământul din școala sa pe timp de pandemie!
Cum ai reacționat atunci când s-a decis reîntoarcerea la școală? Ai fost de accord cu astfel de hotărâri?
Am fost foarte fericită să mă reîntorc la școală și să trecem la învățarea offline; fiind în acest mod de acord cu astfel de decizii.
Care model din cele 7 modele propuse de guvern în legătură cu desfășuarea lecțiilor în anii de studiu 2020-2021 ți se pare cel mai rezonabil pentru școala ta?
Modelul care îmi plăcuse cel mai mult în legătură cu desfășurarea lecțiilor în următorul an de studiu, fusese 5; mai exact o jumătate de clasă este prezentă la școală offline; iar cealaltă grupă studiază de acasă online, iar în acest mod aceștia săptămânal se vor schimba cu locurile.
Cum ți se par măsurile de precauție împotriva Covid-ului de la tine din școală și dacă sunt urmate de fiecare elev în parte?
După părerea mea nu consider că ar fi cine știe ce măsuri de precauție eficiente; dar cu toate acestea fiecare elev în parte este monotorizat de către instituție; încercând în acest mod să respecte fiecare normă impunsă de către aceasta și nu numai.
Crezi că administrația liceului se atârnă serios față de prevenirea răspândirii virusului sau există anumite ezitări în deciziile luate de către aceștia?
Sunt de părere că administrația liceului se atârnă serios față de prevenire virusului prin acțiunile întreprinse.
Ce propuneri ai avea în legătură cu îmbunătățirea calității învățământului din școala ta?
Dacă ar fi după mine, aș ofta spre desfășurarea lecțiilor cu prezența fizică a întregii clase; în acest mod profesorul să ne predea, cât și explice întreaga temă la toată grupa simultan; lecțiile fiind la fel de eficiente ca în perioadă de dinainte a pandemii.
Ți se par astfel de interviuri folositoarea pentru urmăritorii site-ului nostru, crezi că vocea elevilor din Republica Moldova ar trebui să fie luată în consideare în ce ține de luarea deciziilor din cadrul sistemului educațional?
Da, le consider folositoare și da, cred că vocile elevilor din Republica Moldova ar trebui să fie luate în considerație; ținând cont că astfel de teme sunt legate de calitatea învățăturii pe care ei o capătă din cadrul școlilor; în acest mod subiectele de acest gen privindu-i și pe ei.
Reporter Youth.md: Evelina Ciutac
Ți-au fost de folos acest interviu? Așteptăm răspunsul tău pe pagina noastră de Facebook și Instagram. Pentru a fi la curent cu toate oportunitățile ne poți urmări și pe Telegam!
No Comment