Înscrierile pentru bursele Chevening din partea Guvernului britanic sunt deschise


Înscrierile pentru bursele Chevening pentru a studia în Marea Britanie sunt deschise între 12 septembrie și 7 noiembrie 2023. Cererile trebuie depuse online pe chevening.org/apply.

Bursele Chevening sunt finanțate de către Ministerul de Afaceri Externe al Marii Britanii. Acestea sunt acordate tuturor persoanelor care pot demonstra că au angajamentul și abilitățile necesare pentru a deveni viitori lideri și care pot justifica cum o diplomă de master obținută în Marea Britanie îi va ajuta să aducă schimbări pozitive în țara lor. Bursa oferă
sprijin financiar complet ca studenții să urmeze orice program de master eligibil la peste 150 de universități din Marea Britanie, obținând în același timp acces la o gamă largă de experiențe academice, profesionale și culturale exclusive.

De la crearea programului în 1983, peste 55.000 de profesioniști din întreaga lume și peste 100 din Republica Moldova au avut ocazia să-și ducă cariera la un nou nivel prin Chevening.

În acest an, programul Chevening sărbătorește 40 de ani de activitate. În Republica Moldova, programul este coordonat de către Ambasada Britanică la Chișinău.

„Studenții Chevening folosesc abilitățile și cunoștințele, pe care le dobândesc în timp cestudiază în Marea Britanie, pentru a produce schimbarea, a promova vieți mai bune și mai sigure, ca oamenii din întreaga lume să trăiască, să lucreze și să prospere. Sunt întotdeauna inspirată de pasiunea și angajamentul celor din comunitatea Chevening”, a
declarat coordonatoarea programului la Ministerul de Afaceri Externe al Marii Britanii, Emma Henessey.

„În Chevening nu există noțiunea de bursier tipic. Vârsta, rasa, sexul, religia și mediul cultural nu contează pentru noi. Vrem să vedem că aveți energie, curiozitate, compasiune, o viziune clară pentru viitorul dvs. și capacitatea de a vă atinge obiectivele. În acest caz, este foarte probabil să vă încradrați în comunitatea noastră de peste 55.000 de absolvenți din întreaga lume”, a menționat Ambasadorul Marii Britanii la Chișinău, Steven Fisher.

Vizitați chevening.org/scholarships pentru mai multe informații cu privire la criteriile de eligibilitate și alte detalii.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Șansa ta de a deveni Tânăr Ambasador European – înscrie-te acum!
Next Sondaj de opinie: o imagine tot mai pozitivă a UE în Republica Moldova
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + nine =