Înscrie-ți proiectul la concursul intern de granturi „Tânăr și activ în comunitatea mea”


Centrul Media pentru Tineri te invită să scrii un proiect pentru satul tău și să-l expediezi la concursul de granturi, organizat între participanții programului „Tânăr și activ în comunitatea mea”. La concurs se pot înscrie tinerii și tinerele care au participat la toate instruirile din prima etapă a programului și care sunt dispuși să inițieze parteneriate cu Primăria din localitate sau cu altă instituție publică, cu scopul realizării unei schimbări în comunitate.

Înscrierea la concurs se face în perioada 5 aprilie – 30 aprilie, iar rezultatele vor fi anunțate în perioada 12-14 mai.

Un dosar complet va conține următoarele documente:

 • Scrisoare de motivare – indică scopul participării la program (jumătate de pagină).
 • Scurtă descriere a grupului de inițiativă/organizației. Menționează dacă organizația a mai participat la implementarea unor proiecte.
 • Un scurt video de la fața locului, despre problema abordată în cadrul proiectului + patru fotografii cu locul în care va fi implementat proiectul.
 • Formularul de proiect, completat cu informații:

Formular-de-proiect

*Toate documentele vor fi expediate în limba română.

Dosarul complet trebuie expediat pe adresa tanaractiv@gmail.com, iar la subiectul e-mailului scrie „Proiect pentru grant/denumirea localității tale”.

Dintre toți concurenții, cinci organizații/consilii vor obține un grant pentru proiectul lor.  În 2021, suma totală a granturilor este de 175.000 mii lei. Astfel, în medie, suma unui grant poate fi de 35.000 de lei. În funcție de ideea proiectului, activitățile prevăzute și utilitatea pentru comunitate, suma grantului poate fi modificată – comisia de evaluare poate solicita micșorarea sau majorarea sumei.

Rezultatele concursului intern vor fi anunțate prin intermediul e-mailului, precum și pe site-ul www.tineri.md.

Nu sunt eligibile spre finanțare următoarele idei:

 • Proiecte cu implicarea unor persoane politice (membri sau reprezentanți ai partidelor politice din Moldova).
 • Proiecte cu privire la dezvoltarea afacerilor private.
 • Proiecte ce țin de deschiderea ONG-urilor sau a centrelor de tineret (acest lucru poate fi realizat fără susținerea din granturi).
 • Inițierea proiectelor de apeduct, canalizare, reparație de drumuri, reabilitare de iazuri sau parcuri cu suprafețe foarte mari sau iluminat stradal (suma granturilor și termenul prevăzut nu permit implementarea unor astfel de proiecte).

Activități și costuri care nu pot fi susținute:

 • Activități care nu sunt prevăzute în proiect.
 • Activități care sprijină partide politice sau anumite doctrine.
 • Costuri care nu sunt legate de obiectivele și rezultatul proiectului.
 • Costuri salariale.
 • Datorii și penalități.
 • Costuri pentru achiziționarea unor bunuri care nu au legătură cu proiectul.

Pentru alte întrebări și sugestii: diannabulai@gmail.com.

Înainte de a scrie proiectul, consultă ghidul de înscriere.

Prin intermediul Programului de granturi „Tânăr și activ în comunitatea mea”, ediția a IV-a (Youth Empowerment Program – denumirea anterioară), Centrul Media pentru Tineri își dorește să susțină tinerii din zonele rurale, cu și fără dizabilități, și să-i încurajeze în comunicarea și colaborarea cu autoritățile locale. De asemenea, Centrul Media pentru Tineri vrea să dezvolte tinerilor abilități de liderism, implicare civică și responsabilitate socială.

Programul de granturi pentru tineri „Tânăr și activ în comunitatea mea”  (Youth Empowerment Program – denumirea anterioară) face parte din proiectul „Media pentru incluziunea tinerilor”, implementat de Centrul Media pentru Tineri, cu susținerea IM Swedish Development Partner.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Text – Alexandra-Luiza Popov, redactor youth.md

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Empowering Youth Hackathon // De la idee la un startup de succes
Next Workshop literar despre poezie în fiecare zi de miercuri la Biblioteca Târgu Mureș
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × one =