Înscrie-te și alătură-te rețelei de absolvenți EU4Youth în 2024


Tinerii din țările partenere din est ale UE (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina) sunt invitați să devină membri ai Rețelei de Absolvenți EU4Youth, care intră într-un nou ciclu.

Rețeaua reunește tineri Absolvenți ai proiectelor sprijinite de UE pentru a le susține și mobiliza entuziasmul și spiritul de voluntariat. Este o oportunitate de a experimenta munca de tineret în practică și de a intra în contact cu tinerii dezavantajați. Alumni îi va sprijini să devină mai activi în comunitățile lor și îi va ajuta să participe la viitoarele programe de mobilitate ale UE.

Toți membrii rețelei vor:

  • să primească sprijin de mentorat de la un lucrător de tineret profesionist din țara de reședință. 
  • să pună în aplicare inițiative locale pentru grupurile defavorizate din comunitățile lor. Pe lângă mentorat și sprijin administrativ, costurile necesare sunt acoperite cu până la 1.500 de euro pentru inițiativa fiecărei echipe. 
  • să participe la evenimentele Rețelei (online și în persoană), cum ar fi reuniunile de lansare și intermediare, atelierele tematice și evenimentele de networking, IdeaLab și evenimentul de evaluare finală. În plus, toți membrii și foștii membri ai rețelei primesc periodic informații actualizate cu privire la noile oportunități de formare.
  • să își dezvolte competențele și să dobândească mai multă experiență în lucrul cu tinerii (cu un accent deosebit pe tinerii dezavantajați).  Membrii vor învăța cum să aplice instrumente participative pentru analiza nevoilor comunității, să se implice în conceperea de activități de sprijinire a comunității împreună cu tinerii și să-și exercite cetățenia activă. 
  • să primească un certificat de recunoaștere în urma finalizării cu succes a inițiativei (inițiativelor) lor. Certificatul va fi eliberat de către autoritatea de gestionare EU4Youth din cadrul Comisiei Europene.

Profilul participanților:

  • 18 – 30 de ani;
  • pasionați de lucrul cu tinerii dezavantajați și de a face o diferență în comunitatea lor;
  • cu reședința legală în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova sau Ucraina (vor fi considerate și persoanele care sunt din Belarus sau Ucraina, dar care au reședința în prezent în afara țării lor de origine);
  • gata să dedice aproximativ 2-4 zile pe lună activității de voluntariat în cadrul rețelei;
  • foști participanți sau coordonatori ai unei inițiative finanțate de UE (cum ar fi Erasmus+ Tineret în Acțiune, Corpul European de Solidaritate, programul EU4Youth, Tinerii Ambasadori Europeni sau programul EaP Civil Society Fellowships) sau un alt program regional sau național axat pe tineri și pe munca de tineret;
  • un beneficiar cu experiență în activități de lucru cu tinerii la nivel național sau comunitar (sau dornic să dobândească experiență);
  • interesați să își dezvolte competențe în colaborarea cu tinerii dezavantajați prin implementarea în echipă a unei inițiative în comunitatea lor pe o perioadă de zece luni (ianuarie – octombrie 2024).

Rețeaua va reuni până la 60 de tineri (aproximativ 10-12 din fiecare țară participantă), aleși în urma unui proces de selecție deschis. 

Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor este 20 ianuarie 2024. Pentru a participa, vă rugăm să completați FORMULARUL DE ÎNSCRIERE.

Rețeaua de Absolvenți EU4Youth va fi gestionată de echipa de Coordonare și Sprijin EU4Youth, în strânsă cooperare cu rețeaua de centre de informare a Centrului de Resurse SALTO pentru Europa de Est și Caucaz pentru Erasmus+ Tineret în acțiune și Corpul European de Solidaritate, precum și cu proiectul EUNEIGHBOURS East. De asemenea, vor fi create conexiuni cu alte inițiative și proiecte regionale.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ai între 18 și 25 de ani și urmează să votezi pentru prima dată? Participă la evenimentul „Europa Ta, Cuvântul Tău!”, Bruxelles
Next Înscrie-te la Concursul Național de Științe și Inginerie
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply