Înscrie-te la școala internațională de vară și află cum valorifici resursele comunității locale prin reutilizarea lor

oberliht, arta, scoala internationala de vara

Înscrie-te la școala internațională de vară și află cum valorificăm resursele comunității locale prin reutilizarea lor și prin upcycling, reducând, astfel, deșeurile.

În cadrul ediției a IV-a a Școlii Internaționale de Vară, vor fi abordate problemele descrise prin artă și prin dialog cu comunitatea, pentru a le face mai vizibile și pentru a da voce locuitorilor din cartier. Propunerile participanților ghidați de artiști invitați în cadrul ȘIV se vor materializa într-o serie de activități culturale (ateliere de creație, expoziții de artă și de fotografie, concert, picnic etc.), care vor face uz de spațiile publice din acest cartier, transformându-le în spații de dialog cultural și social.

ȘIV va cuprinde 3 ateliere de lucru creativ:

  • atelier de design grafic, imprimare și comunicare vizuală DIY cu Viktor VEJVODA [CZ]
  • atelier de desen și stencil artistic cu Dan PERJOVSCHI [RO]
  • atelier de percuție cu Baby People [UK] și Ana Maria POPA [MD], pentru copii și adolescenți din comunitatea locală.

Pe parcursul la opt zile, 20 – 27 iulie, participanții vor fi ghidați de artiști, graficieni, muzicanți, tehnicieni și activiști civici, fiind încurajați să vină cu un răspuns artistic, făcând mai vizibile problemele de ordin social și economic cu care se confruntă comunitatea din cartier.

Pe data de 27 iulie 2019 ȘIV va concluziona printr-un eveniment comunitar în cadrul căruia vor fi prezentate rezultatele obținute. Acest eveniment va fi organizat cu participarea locuitorilor din str. Maria Drăgan și va contribui la diversificarea vieții culturale a cartierului. Activitățile se vor desfășura în cartierul străzii Maria Drăgan din sectorul Ciocana și în câteva locații din centrul orașului Chișinău (ZpațiuApartament Deschis, ș. a.)..

Sunt invitați tineri din Republica Moldova, interesați de arta contemporană și lucrul cu comunitatea.
Se va acorda prioritate studenților și absolvenților facultăților de artă, arhitectură, design și urbanism, management cultural, antropologie și sociologie. Încurajăm participarea tinerilor din afara Chișinăului.
Vârsta participanților: 18-35 de ani. Cunoașterea limbii engleze la nivel de comunicare e necesară pentru a putea interacționa cu trainerii.

Cei interesați sunt invitați să completeze acest formular până la data de 1 iulie 2019, inclusiv.
Participanții selectați vor fi informați până pe 6 iulie 2019.

Cheltuielile legate de transport interurban pe teritoriul Republicii Moldova și prânz vor fi acoperite de către organizatori. Participarea la ȘIV este gratuită.

Pentru orice întrebări, ne puteți contacta la adresa de email info(a)oberliht.org și tel: 079910102.

 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous JOB//EcoVisio își mărește departamentul de Comunicare și PR
Next Învață meseria de jurnalist de la cei mai buni profesioniști locali și internaționali. Înscrie-te la ȘSAJ
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *