Proiectul ,,Clasa Viitorului” se extinde, cu sprijinul financiar al USAID, Guvernului Suediei, UK Aid și al Fundației Orange Moldova, sub egida Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Alte 20 de instituții educaționale, selectate prin concurs, vor beneficia de suport financiar în formă de echipament digital performant și mobilier modern și flexibil, în valoare de până la 120 000 MDL fiecare.
La proiect se pot înscrie instituțiile de învățământ general cu cel puțin 350 de elevi, din mediul urban și rural, prioritate fiind acordată instituțiilor din afara Chișinăului. Contribuția școlilor va consta în renovarea unui spațiu dedicat pentru ,,Clasa Viitorului” (cu o suprafață de minim 50 m.p.). Cadrele didactice din instituțiile selectate vor beneficia de instruiri gratuite în domeniul tehnologiilor educaționale digitale, dezvoltării și aplicării scenariilor integrate.
Instituțiile de învățământ vor putea alege din cele peste 30 de tipuri de tehnologii și echipamente digitale utilizate în ,,Clasa Viitorului”, printre care ecrane interactive SMART, seturi de robotică, imprimante 3D, drone, laboratoare digitale, senzori, microcircuite, ochelari VR, camere panoramice, dispozitive și sisteme pentru casa inteligentă, etc. Acestea permit nu doar explicarea fenomenelor și a conceptelor din fizică, chimie, biologie, matematică, informatică, istorie, dar și dezvoltarea creativității, logicii și abilităților de comunicare și lucru în grup.
Termenul limită de înscriere este 21 iulie 2019, iar detaliile privind eligibilitatea, criteriile de selecție și modalitatea de aplicare sunt disponibile pe site-ul www.clasaviitorului.md.
No Comment